woensdag 26 januari 2011

26-01 Gigi en Sproet. Nog geen besluit

Deze ochtend werd Rob verrast met een lekker worstenbroodje dat opa had meegenomen. Voor het eerst werd er weer in de ochtend weer gegeten, maar dat snap ik dan ook wel met die lekkere worstenbroodjes. Het verzorgen ging deze morgen met iets minder pijn en er gloorde weer een beetje hoop.Daarna kwamen er twee oude bekende uit het Radboud op de afdeling, namelijk niet minder dan Gigi en Sproet. Zij zijn 2 geweldige cliniclowns. Zij kende ons natuurlijk ook en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat Rob deze morgen wel extra aandacht van ze kreeg. Eerst kwamen ze op de kamer en Rob genoot weer volop van deze 2 kanjers. Daarna gingen ze weer naar andere kinderen en Rob ging in de rolstoel mooi stil op de gang naar ze kijken, zonder aandacht te vragen. Maar Gigi en Sproet konden het niet laten en kwamen toch nog even terug. Toen ik ze in burger zag, zeiden ze ook dat we ze wel erg veel tegenkwamen. We hadden nog een leuk gesprek.
Daarna was het alweer etenstijd. John had wat pennen met gehakt voor Rob gemaakt en gelukkig at hij dat ook weer op.
Na het eten ga ik altijd eten en Rob zit dan even TV te kijken.
Anne, Tante Joke, Geert en Jan kwamen in de middag gezellig even op visite. Rob en Geert hebben Ganzebord gespeeld en daarna met de Gamecube.
Een dietiste kwam nog langs en we spraken af om de sondevoeding nu in de avond te geven en hopenlijk gaat Rob dan 's morgens meer eten.Ook de artsen kwamen nog even. Ik vroeg hoe het er nu voorstond met het de bedoelingen om de antibiotica thuis te geven. En eigenlijk kon niemand mij daar concreet antwoord op geven. Ja ze hadden de transferverpleegkundige gemaild. Maar die is nog niet geweest en het is zo weer weekend. Wij willen wel echt naar huis. Het is zelfs nog niet helemaal duidelijk of het allemaal echt gaat lukken. Je moet echt overal achteraan ook hier.
John kwam nog kwam ook gezellig langs want dat kan nu elke dag. Gijs, Luuk en Wiese waren erbij en je ziet wel dat het de kinderen duidelijk goed doet dat ze nu veel vaker kunnen komen.
Onderwijl moesten we Rob weer spoelen, want we hebben met René Wijnen afgsesproken om dit 2x daags te doen om misschien minder pijn te laten doen. Helaas was ook dit niet de oplossing want Rob gaf ineens toch weer pijnlijke momenten aan. Maar daar kunnen we maar beter even niet te veel meer overschrijven om zo even alles te laten bezinken.
Rob sliep vanavond gelukkig weer eerder. Hij was dan ook weer helemaal uitgeput.
Een dag waarin weer wat tegenzit, maar waarin genoten is van cliniclowns. Een heel goed doel!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een geweldige foto van Rob met Gigi en Sproet, echt een komisch trio! Het is maar te hopen dat ze vandaag of morgen met écht goed nieuws komen daar in 040: naar huis! En dan niet gelijk gaan poetsen Gitte, maar eerst even genieten! Hopelijk tot volgende week zondag! Groetjes Nanja

Lotte Franssen zei

Wat een leuke foto!
Nu hopen dat ze snel een besluit nemen zodat jullie snel weer thuis zullen zijn!

Veel Liefs!