maandag 3 januari 2011

03-01 Sophia kinderziekenhuis

Na werkelijk een beroerde nacht, werd ik al om 6 uur wakker. De spanning sloeg wel erg toe nu. Rob werd gelukkig later wakker. De spullen waren ingepakt en we hoefde alleen nog maar te eten (Rob maar een beetje want die moet nuchter blijven) en te spoelen. En aangezien dat laatste zo'n drama was, wist ik meteen weer waarom we door moesten gaan.
De kinderarts had zijn brief klaar en ook de verpleegkundige overdracht was in orde.
Infuus werd op slotje gezet en Roxanne kwam nog even alles duidelijk toelichten. De antibioticaketting mag er morgen op OK uit en de definitieve uitslag van de kweek zou nog doorgebeld worden en ook het antibiotica beleid. Papa en Wiese waren inmiddels ook gearriveerd en dus konden we vertrekken... Niet naar huis dus maar naar een ander ziekenhuis. Slik
Dus op naar Rotterdam. Gelukkig was het niet druk en na anderhalf uur arriveerde we daar. Al snel werd Rob op zijn kamer gelegd (1162) en ook werd al snel uitgelegd dat er weer antibiotica gegeven moest worden via infuus. Zo gezegd zo gedaan. Hele lange tijd gebeurde er niets, maar nadat papa inmiddels vertrokken was (snik) kwam Magreet om de stoma's af te tekenen. Voor de zekerheid maar allebei, ileo en colostoma.
Rond 4 uur kwamen Ivo de Blaauw en René Wijnen mij halen voor een gesprek. Het was een goed gesprek en Ivo kwam met een goede verklaring voor die vernauwing na Amerika. Precies kan ik het niet meer verwoorden, maar het kwam er op neer dat Rob meteen na de OK te ziek is geworden (hij lag blijkbaar op een High care unit) en dat daarom die darm meteen weer is aangetast. En daardoor ook weer zo snel is gaan verlittekenen. De operatie werd nog uitgelegd en op de OK wordt definitief besloten of het een Ileostoma of Colostoma wordt (stoma op dunne of dikke darm).
Voor beide zijn goede argumenten, maar ze zullen heus wel de goede keus maken. Na de operatie gaat Rob naar de IC waarschijnlijk. Dit omdat Rob na Amerika zo ziek is geweest. Ik heb er wel vertrouwen in.
Rob is afwisselend humeurig, blij en verdrietig. Maar af en toe een arm om hem heen doet wonderen.
De microbioloog kwam nog langs om te zeggen dat er in Nijmegen nog een extra bacterie was gevonden en nu krijgt Rob nog meer antibiotica voor de teen. Die bacterie is dus later aangepakt, dus ik hoop dat we optijd zijn maar dat zal wel.
Ook met de anaestesie zijn goed afspraken gemaakt en nou maar hopen dat ze zich daar aan houden. Ik probeer morgen zo goed mogelijk via deze site jullie op de hoogte te houden. Misschien in begin nog met korte zinnen, maar ik schrijf dat later uit.
Rob slaapt inmiddels en ik ben kei beroerd na al die korte nachten. Dus weltrusten en allemaal duimen morgen, want dat zal hard nodig zijn....

1 opmerking:

Elvira zei

Een hele dikke knuffel van ons, morgen zijn we in Nijmegen, anders hadden we die 'live' kunnen geven, helaas...
You know we pray!!!
(En een hele familie hier met ons.)
Sterkte morgen met de narcose, het sterk zijn, en daarna het wachten, ook voor het thuisfront.
Elvira en Family