maandag 26 april 2010

26-04 He's doing much better

Rob is eigenlijk vanaf 18 uur niet meer wakker geweest tot vanmorgen 7 uur. Af en toe had hij wel pijn en riep hij even, maar hij was echt te moe om wakker te worden. Om 6.30 was de Surgeon alweer in zijn kamer. Hij vertelde ons dat Rob ging starten met nutricion via zijn PICC line. Dus krijgt hij vanaf vanavond voeding via zijn infuus binnen om zo niet al te zwak te worden. Ook verteld hij dat Ivo hem nog had gewaarschuwd dat Rob langzaam hersteld en dat Ivo nog gelijk had ook.
Daarna was het eigenlijk al meteen tijd voor de X-ray. Dus om 7.15 in zijn rolstoel. Zijn buik en gezicht waren al minder gezwollen. Wel vond hij het pijnlijk om te zitten, maar lekker rijden in zijn rolstoel vond hij daarentegen weer heerlijk.
Die röntgenfoto's maken waren weer geen pretje. Op zijn rug ging nog wel maar op zijn zij op zo'n harde plank... Daarna maar weer vlug naar de kamer. Rob is echt beter dan gisteren. Iets minder bleek en er komt eindelijk lucht uit zijn darmen en daar zaten we dus met zijn allen op te wachten.
De foto's lieten zien dat de zwelling aan het afnemen is. Er zit nog steeds heel veel lucht maar wel minder. Zijn bloedwaardes laten een laag bloedgehalte (rode bloedcellen)zien, en albumine waarde was heel laag. En nog een paar maar alles onthouden valt niet meer. Maar het is daardoor wel allemaal duidelijk waarom hij bleek ziet en niet zoveel energie.
Rob heeft weer wat geschilderd en zit weer tv te kijken. Dat lukt nu weer. In de middag viel Rob weer in slaap. Ook kwam op dat moment Dr. Levitt binnen. Hij was heel blij dat Rob's foto liet zien dat het weer de goede kant opging. Ook hij had dit niet verwacht. Op de vraag wanneer hij nou verwacht dat we naar huis kunnen, antwoorde hij:"Maak er maar het weekend van." Nou gelukkig dat is dan nog wel te overzien.
Nadat Rob weer wakker was, was hij weer even niet lekker. Maar daarna kwam de fysio weer en we zetten Rob toch in zijn rolstoel. Even bijkomen. Daarna besloten we om wat te wandelen en daarna zijn we naar de speelkamer gegaan. Eerst ging hij daar nog naar de vissen kijken, maar toen het poolbiljartje vrij was had hij al snel een spelletje gevonden. Leuk met ballen rollen en ketsen en ze in de gaten rollen. Na een half uur daar zijn geweest was het wel genoeg. Rob reed nog wel zelf naar de kamer, maar daarna was het kaarsje helemaal op. Maar het was toch al heel wat.
Eindelijk ontsnapt er steeds meer lucht uit zijn darmen en ook ontlasting begint er te komen en daar zaten we op te wachten. Al is het wel superlastig verschonen met 2 van die gipsbenen.Sinds half 7 krijft Rob nu voeding via het infuus (zijn PICC line). Gelukkig gaat het echt een stuk beter met hem. Al morgen (om 7 uur!) de X-ray goed is dan mag de tube eruit en mag Rob weer gaan drinken. Dan gaan we eindelijk echt de goede kant op. Maar Rob kan eindelijk ook weer echt lachen.
Wiese is vandaag ook naar de huisarts geweest. De arme schat had een dubbele oorontsteking, alweer een ooronsteking. Ze krijgt nu weer anti-biotica. En als dat op korte termijn weer gebeurd dan moet ze naar de KNO-arts. Ach we zijn toch nooit in het ziekenhuis dus dat scheelt. Verder had Stan met 6-3 gewonnen en gescoord uit een corner. Till Tomorrow!!

2 opmerkingen:

Familie van Drunen zei

Nou, dat bericht was welkom na het slechte nieuws van gisteren! Heb je er al aan gedacht om jullie vlucht om te laten boeken en eventueel ook verzekering te laten weten dat Rob langer moet blijven (bijv. via Ivo?) Weet niet hoe dat allemaal werkt maar is goed bedoeld. Hou je taai met de laatste loodjes! Groetjes vanuit een stralend Helmond!

Elvira zei

Nou daar zaten we op te wachten met jullie, we vinden het heel fijn dat er wat verbetering is... echt een opluchting. Sterkte hoor met alle 'darmactie' dat valt meestal ook niet mee. We zijn blij dat je steeds je 'stukjes' schrijven kan, we kijken er iedere dag naar uit en hopen steeds dat het mee zal vallen. Vandaag gelukkig dus 'much better'. We bidden dat het opwaarts zal blijven gaan, en dat er kracht genoeg is voor jullie Rob en jullie allemaal trouwens, ook jullie kleine meisj. Gaat het al wat beter met haar?? Liefs uit het verre Oosten! Jense & Elvira