maandag 5 april 2010

05-04 Pasen: weer een nachtje Radboud

Lekker een lang weekend, tenminste dat dachten we. Zondagmorgen rustig aan en om 11 uur naar de Beckart om paaseieren te gaan zoeken. Rob voelde wat warm, maar ja, dat gebeurt wel vaker tegenwoordig.
De paashaas werd gevonden en op naar buiten om de verstopte eieren te zoeken. Papa droeg Rob de hele tijd en samen vonden ze een paar eieren. Myrne,Gijs, Luuk en Wiese vonden het allemaal helemaal fantastisch.
Daarna weer terug naar de Beckart. Rob voelde wel erg warm nu en in de fietskar viel hij eigenlijk meteen in slaap. John ging maar met hem naar huis. Ik bleef nog even met de andere kinderen, maar even later toch ook maar naar huis. Temperatuur 39.6. Verdorie, dus maar de huisartsenpost gebeld. Ze wilden daar dat ik naar Veghel kwam, maar na uitleg over de gipsbroek, ging ze overleggen met een arts. Ze wilden via de telefoon (!) antibiotica voorschrijven vanwege blaasontsteking. Dacht het niet!!!
Nogmaals uitgelegd over wat Rob allemaal mankeerde (2de maal) en verteld dat we op moesten letten voor VP draininfectie. En zelfs nog wondinfectie in de benen.
Oké ze was absoluut not amused, toen ze daar besloten om toch maar een arts langs te sturen, maar alle spoedgevallen gingen voor dus het kon nog heel lang duren. (grom)
Dit was om 12.30. Om 14.45 was ik het zat. (We hadden ondertussen wel snel even met z'n allen gegourmet.) Na de paracetamol stond de thermometer nog op 39.1 en zijn hoofdpijn werd erger. Dus belde ik zelf maar naar het Radboud.Chirurg Sjoerd de Beer regelde alles snel.
Daar wilden ze niet langer wachten en Rob moest onmiddelijk komen. Dus hov weer gebeld en gevraagd of ze een ambulance wilde regelen. Konden we zelf niet rijden?? Grom grom nogmaals maar het verhaal over gipsbroek. ( De huisarts bleek overigens vast te staan in de modder hahaha)De ambulance was er vrij snel en dus op naar Eerste Hulp. Er werd bloed afgenomen en de kinderarts kwam vrij snel. Uitslag van het bloed gaf verhoogde infectie waarde aan en ze zagen een forse keelontsteking. De neurochirurg werd voor de zekerheid ook in consult gevraagd voor zijn drain. Zij besloot om Liquor af te nemen.Dus werd er een beetje hoofdhaar afgeschoren en werd zijn hoofddrain aangeprikt. Kostte even wat tranen, maar Rob deed het weer fantastisch. Die eerste uitslagen waren goed. Nu de kweek nog afwachten.
Inmiddels was het 21 uur in de avond en na die tijd mogen de ambulances niet meer buiten de regio rijden. Gevolg een nachtje op de vuurtoren slapen. We kregen gelukkig nog wat te eten, want Rob en ik hadden al die tijd nog niks gehad.We konden daarna vrij snel slapen...
Gelukkig stond de volgende ochtend om 10.30 uur de ambulance voor ons klaar om naar huis te gaan. Flink wat antibiotica mee en nou maar hopen dat Rob snel hersteld, want de reis komt dichterbij...

Geen opmerkingen: