vrijdag 16 april 2010

15-04 There's no friendship no love, like that of a parent for a child

Heel vroeg (Amerikaanse tijd gezien) sliepen we gisteren allebei. Om half 2 ging ineens mijn telefoon. Het was iemand van Delta airlines. Mijn koffer was gearriveerd, maar omdat die op mijn meisjes naam stond en ik heb ingecheckt met mijn getrouwde naam, wilde het hotel in eerste instantie de koffer niet aannemen. Maar na een kleine bevestiging was het oké. Toen ik weer bijna sliep ontving ik ook een sms vanuit Nederland. Tja dat tijdverschil is lastig hè. hahaha.
Toen was het zo 4 uur en Rob werd wakker. En slapen wilde hij niet meer. Dus wist ik dat het een lange dag zou gaan worden. Om 6.45 gingen we maar ontbijten. Ik denk dat we beter in Amerika een bakkerij kunnen beginnen, want dat "brood" is best wel taai. Maar met wat scrambled eggs kregen we het naar binnen. Ik zag iederen erna een fooi op tafel leggen en ik ging ook even informeren bij een man hoe het nu zat met het "tip" beleid. Simpel alle handelingen moet je belonen. Oké op onze kamer gekomen stuurde ik Rob alleen terug om de dame in questie maar even een tip te geven. En Rob deed het fantastisch.
We gingen even informeren, wat er nou leuk was om te doen. De zeer vriendelijke man wist ons te vertellen dat het aquarium very beautiful was. Hij regelde een taxi voor ons om 10 uur. Tot die tijd gingen Rob en ik wat wandelen. Het was prachtig weer en de temperatuur steeg snel.
Rond 10 uur gingen we met de taxi naar het aquarium. Dat was inderdaad heel mooi. Heel veel verschillende vissen en heel vaak tunnels waar de vissen over je heen zwommen. Zelfs liep je af en toe over een krokodil. Niet letterlijk dan, want er zat glas tussen natuurlijk. Alleen daar waar de haaien over ons heen zwommen was Rob wel angstig. En toch vond hij het prachtig tegelijk. Zelfs een hele grote schildpad zwom over ons heen. Schitterend. Very beautiful.
Onderwijl had het Ronald mac Donald house gebeld dat er plaats voor ons was. Oké straks weer verhuizen... Na het aquarium gingen we wat rond "winkelen" Een paar souvenirs voor de kinderen thuis. Dat hoort er natuurlijk ook bij. We waren getipt door Ivo de Blaauw dat je daar lekker ijs kon eten en dat was dan ook inderdaad zo. Zelfs voor Rob was er sugarfree ijs.
De temperatuur was inmiddels gestegen naar 28 graden. We gingen nog even naar de rivier kijken en keken over de rivier naar Cincinnati. De 2 stadions nog wel. Van de Reds (baseball) en van de Bengals (american footbal). Om 13.30 had Rob het gehad, en we gingen wachten op de taxi in de schaduw. Het was erg warm en Rob had hoofdpijn.
Aangekomen in het hotel, gingen we de spullen pakken voor na het Ronald Mac Donald house (RMDH) En zo gingen we nu echt opweg naar Cincinnati. Tegenover het ziekenhuis en dat is even slikken.
We werden daar heel vriendelijk ontvangen. Het was inmiddels 16 uur. Even later wees ze ons de weg naar de kamer waar we lekker even wat konden skypen met de familie thuis. Het is zo heerlijk om ze even te zien, even te spreken, maar ze zijn zover weg.
Ook Stefan en mijn zus nog even gesproken.
Om 18 uur kregen we keurig eten. Gelukkig hield Rob het nog steeds vol. Hij at zelfs best goed. Nog heel even genieten buiten van het mooie weer, maar toen toch echt Rob naar bed gedaan. En hij sliep binnen 3 minuten helemaal op.
De spreuk staat buiten bij het RMDH. En het is echt waar. Het staat onder een fontein met harten. Ook staan er namen van kinderen die er niet meer zijn. En dat hakt er in.
Morgen gaat het voor ons ook beginnen. Het eerste gesprek met Marc en Ivo.
Het was een mooie dag. Een beetje vakantie vandaag...

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat ontzettend fijn dat jullie goed en wel in Amerika zijn! Helemaal nu met de problemen op het vliegveld. Net op tijd vertrokken.. Fijn ook dat jullie vandaag een leuke dag hebben gehad. Geeft wat energie voor de komende dagen.
Zet 'em op kanjers, wij denken aan jullie!!!

Liefs, Chris, Peggie & Faya