dinsdag 3 mei 2011

03-05 John jarig. Stof tot nadenken....

Deze uil staat symbool voor vele dingen. Ik heb die foto gisteren gemaakt. John is vandaag 40 geworden en verstand komt met de jaren, dus dat is waar deze uil voor staat. Maar ook voor wijsheid die wij de komende week nodig hebben.
Rob moest vandaag dus op de poli bij Dr. Marc Levitt en Dr. Ivo de Blaauw. Myrne ging ook met Rob en mij mee, want aangezien zij latere ook kinderchirurg of kinderarts wil worden, leek het haar wel leuk om dit mee te maken. Zo kun je van iets wat eigenlijk niet leuk is, toch iets interessants maken. Interessant is het sowieso zeker. Ze spreekt al heel goed Engels dus de taal is geen barriere.
Vanmorgen was Rob nog doodziek. Hij bleef spugen en slapen. Gelukkig knapte hij rond 11 uur wat op en eten en drinken bleef er weer iets in. Rond 12.30 gingen we op pad naar Rotterdam. En als je tijd genoeg hebt, heb je geen files dus ruim een uur voor de politijd waren we al binnen.
Rob vermaakt zich toch wel en we zaten gewoon geduldig te wachten. Natuurlijk tref je mensen waarvan de kinderen ook door Marc Levitt zijn geopereerd, en die heb je al eens gezien, dus genoeg te kletsen. Ook de vrouw die vorig jaar in Cincinnati zat, tegelijk met ons, troffen we.
En toen was het tijd om naar binnen te gaan.
Marc Levitt wilde eigenlijk al meteen een andere optie voor Rob, omdat ook hij weet dat vorig jaar Rob heel ziek is geworden met zijn ileostoma. Hij wilde in eerste instantie 8 cm colon bewaren en het stoma naar de andere kant. Even later kwam hij met een andere optie en dat is een gedeelte van de colon ascendens aan het kleine gedeelte van de colon descendens te maken en het colon transversum weg te laten. Dus het stukje tussen 5 en 6 blijft zitten (4 is de blinde darm waar bij Rob de malone van is gemaakt).
En waar die andere 6 staat aan de rechter kant van het plaatje daar zit nu zijn colostoma en op dat punt blijft ook een paar cm zitten (stukje naar boven). Het andere stuk darm (van 6-7) zit dus los en wordt ook niet gebruikt. Overigens is er tussen 6-7 al een cm of 35 darm verwijderd in eerdere operaties. Het stuk dikke darm tussen die twee zessen in wordt dadelijk niet meer gebruikt en wordt verwijderd.
De malone stoma (dus nr. 4 die bij zijn navel uitkomt) blijft behouden.
Als Rob een ileo zou krijgen zou de stoma dus voor nr. 4 uitkomen meteen aan het einde van de dunne darm (nr. 3).
Zo stof tot nadenken dus, want niemand weet of dit helpt. Marc Levitt zei letterlijk: Proberen en bidden.
Onderwijl dat Levitt dit allemaal uitlegde, werd Rob als tafeltje gebruikt door dr. Levitt. En Rob zat prinsheerlijk tussen Ivo en Marc in. Hij had grote lol toen het "tafeltje" ineens instorten en Levitt met zijn arm eraf gleed. Myrne kreeg ook een uitnodiging om in Cincinnati te komen studeren en hij had bewondering voor haar Engels.
Ja we hebben stof tot nadenken gekregen, want wat is nu het beste. Komt Rob van de pijn af? Of is toch een ileostoma het beste?
Tja nu begrijp je die uil, al zal die het antwoord niet geven. We hebben het er nog wel over zei Ivo. Maandag wordt Rob definitief opgenomen en dinsdag 10 mei is de operatie. Maar welke wordt het nu?
Bij het verlaten van het ziekenhuis kwamen we nog meer bekende Levitt patienten tegen. Steffie en Toine en even was het nog best gezellig, maar we moesten toch echt gaan, want het was intussen al bijna half 6.
Gelukkig is Rob wel weer helemaal beter. Een inerverende dag..

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjonge jonge, wat een keuzes..
En dan eigenlijk toch al zo snel.
Vandaag heb ik Dr. Levitt dan ook eindelijk mogen ontmoeten. Echt een aardige en kundige man. Hij straalt vertrouwen uit.

Helaas heb ik jullie niet meer gezien, was ook wel een hectische dag.

Veel sterkte met de keuzes en overwegingen..

Liefs Peggie

esther de rijke zei

Phoe, wat een informatie voor jullie. Gelukkig weet je nu wel een datum, maar het is ook wel kort dag om zo'n beslissing te nemen! Ik wens jullie veel wijsheid voor de komende dagen. Het blijft inderdaad een gok (en bidden zoals Dr Levitt zei). Sterkte met de beslissing en net te veel nadenken in de nachten (slap is ook goud waard, zeker met de komende opname in het vooruitzicht).
Lfs
Esther en co

Anoniem zei

hoi gitte,

alleereerst gefeliciteerd met John. Tjonge Joep vertelde wel iets over Rob naar het ziekenhuis maar dus weer een operatie en ongewisheid.

Veel sterkte voor jullie allemaal en vele groeten van Joep en Fiene voor Rob!

annet (mama van Joep)

Anoniem zei

Wat moeilijk zeg! en dat op een hele korte termijn beslissen.
Heel veel sterkte met de keuze/overweging.

gtoetjes Sharon