maandag 9 mei 2011

09-05 Kogel door de kerk.

Al vroeg moesten we vanmorgen ons melden in het Sophia te Rotterdam. Rond 10 uur al, dus om 8 uur met Gijs, Luuk, Rob en Wiese opweg. Stan en Myrne moesten weer naar school.
Tja en waarom je altijd zo vroeg moet zijn???? Intake gedaan, zaalarts bijgekletst, bloedgeprikt. De kinderen waren eigenlijk niet eens echt welkom. Tja dat is een groot verschil. Waar ze in het Radboud een glaasje ranja krijgen, worden ze hier de deur uitgekeken. Ze mogen ook niet in de speelkamer. Dus zijn ze maar naar huis gegaan, maar niet na een dikke knuffel.
De rest van de middag was echt Rob bezighouden. Rob was erg druk, maar dat is ook logisch. Hij weet veel te goed wat er gaat gebeuren.
Om 17 uur kwam de anaestesist langs en zij was gelukkig wel aardig en we hebben het nog over het pijn beleid gehad. Rob moet de morfine gewoon extra langzaam af gaan bouwen ivm de lange tijd dat hij tramadol heeft gebruikt.
Rond 18 uur kwam Ivo de Blaauw langs. Hij gaat eerst kijken of hij een duidelijke aanwijzing kan vinden voor de pijn. In dat geval blijft Rob de colostoma behouden, maar indien hij geen duidelijke oorzaak vindt dan krijgt Rob een ileostoma. Die kans is meer dan 90%. Ik ben het daar helemaal mee eens, want mijn gevoel bleef toch steeds bij dat ileostoma hangen ondanks het pleidooi van Marc Levitt. Zeker omdat hij ook aangaf dat hij het niet zeker weet. Ivo wil gaan voor geen pijn en dat lucht op. Ondanks de gevaren dat het ileostoma vorige keer met zich mee heeft gebracht. Maar doordat Rob nu ook die gastrostomie krijgt heb ik er wel vertrouwen in.
Rob sliep al snel, want hij had zich helemaal moe gespeeld. En dan weet je dat het op is en dat hij pijn krijgt. Maar hopelijk is dat vanaf morgen verledentijd, als zal hij na de operatie vast nog veel pijn hebben, want zijn buik gaat weer helemaal open. Voor de 3de keer. Je kunt het morgen volgen op twitter onder Rob_hero #okrob
Dadelijk proberen te slapen en op naar morgen.

2 opmerkingen:

de bende van nu alweer 6 zei

aaahw wat is ie toch lieef! hij kan vast nie w88 tot die sonde eruit is ofwel? hihi

Anoniem zei

Heel veel succes vandaag...ik denk aan jullie. En voor Rob eendikke knuffel!

Lieve groet,

Masja