vrijdag 27 mei 2011

27-05 langzaam gaat het vooruit

Rob heeft echt zijn tijd nodig voor het herstel. Veel energie heeft hij nog niet en het is nog echt zoeken naar de juiste vocht- en voedingsbalans. Rob is in een week een kilo kwijtgeraakt, maar dat is denk ik grotendeels te wijten aan een vochtprobleem. Het drinken gaat soms moeizaam, maar ik kan tussendoor vocht via de gastro toedienen. Hij moet dan ook 1350 drinken en dat is best veel voor Rob. Eten gaat ook nog wisselend. De ene keer eet hij goed, de andere keer helemaal niks.
Dinsdag zijn we voor de laatste dag naar de kermis geweest. Iedere keer maar even want het putte Rob nog veel te veel uit. De grotere kunnen zelf dus dat scheelt. En aangezien je vanuit je voordeur de kermis instapte was het makkelijk om telkens even te gaan.Woensdag had Rob een goede dag en ik besloot om met Wiese mee te gaan naar de keepers/techniekacademie, waar Gijs en Luuk lekker even een uurtje konden trainen. Picknick-kleed en chips mee en lekker een uur buiten in de zon. Rob genoot ervan om even buiten te zijn en gewoon rustig te kunnen doen wat hij leuk vond.
Donderdag was weer zo'n offday. Heel de dag rustig op de bank. En in de middag weer heel lang geslapen.
Nee het heeft echt zijn tijd nodig, maar dat wisten we al. Gelukkig is de doelstelling om van de tramadol af te komen gelukt. Nu alleen nog PCM en clonidine en 1x per dag diclofenac. Ook de antibiotica is nog niet gestopt (2 soorten) en hij krijgt er 4x per dag zout bij.De verzorging van de gastrostomie vindt hij nog steeds pijnlijk. Het stoma loopt tot nu toe redelijk normaal.
Alles lijkt onder controle. Nu gewoon nog echt herstellen.
Volgende week zal Rob ook weer af en toe naar school gaan. En dan is het over 6 weken zomervakantie. Tussendoor moet Rob nog een keer in Rotterdam worden gespoeld en 20 juni gaat Rob op controle bij de kinderarts en orthopeed. Het is best druk zo thuis, want al je werk gaat gewoon door. Gelukkig alweer bij met de administratie. Nu de rest nog.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het valt allemaal niet mee he?
Gelukkig is alles onder controle met de stoma. Heel belangrijk!
Ik zal duimen dat het ook zo blijft. En dat Rob weer meer energie krijgt, en goed opknapt!

Groetjes Sharon

esther de rijke zei

ZO kermisgangers!
Fijn dat het langzaam maar zeker de goede kant op lijkt te gaan. Beter in een rustig tempo de goede kant op, dan in sneltreinvaart achteruit! En Rob lijkt zijn grenzen nu goed aan te geven (en hij pakt de rust die hij nodig heeft).
Sterkte met alles bijbenen en fijn weekend.

Gr
Esther en co