woensdag 9 februari 2011

09-02 Rob de filmster en Rob de dokter

De dag begon eigenlijk heel zielig. Rob moest een nieuwe sonde en dat is een echt drama. De eerste keer lukte het dan ook helemaal niet. Rob bleef kokhalsen en net toen de sonde bijna zat spuugde Rob de sonde weer uit en moest het nog een keer. Ben de verpleegkundige haalde Masja erbij en uiteindelijk zijn we er in geslaagd om de sonde erin te brengen.Ik de sonde erin stoppen en Masja liet Rob drinken. Van Ben mocht Rob erna iets uitzoeken en van Masja kreeg Rob een spuit en jawel iedereen werd natgespoten en zo was het leed alweer snel vergeten.
Daarna kreeg Rob wat chocomelk en helaas ging het brood weer niet op. Het dagelijks ritueel van spoelen en wassen vond plaats en daarna mocht Rob met Masja spelen. Het leukste van de dag kwam erna. Radboud TV kwam weer langs en Rob mocht deze keer Timmy de Rat karateles geven Eerst werd de juiste setting bepaald op een hele grappige manier zoals je kunt zien en daarna mocht Rob starten met het bord ENNN AKTIE Rob werkte uitstekend mee en moest alles 3 keer over doen omdat er natuurlijk vanuit verschillende punten gefimd moest worden, maar na 2 keer kregen we toch een droge opmerking van hem te horen: Ik heb het net toch al voorgedaan, nu kennen jullie het toch. Rob deed hele mooie karatabewegingen voor aan Timmy. Uiteindelijk moest Rob het zelfs nog voor een 4de keer doen, maar Rob bleek een echte filmster en gaf Timmy voor de 4de keer vol overgave karatales. Een echte filmster is er niks bij.
Masja en Rob hadden ook nog een liedje voor Timmy gemaakt en dat was al eerder op de gang gefilmd zonder dat Rob het wist en ook dat stukje film wordt meegenomen. Ik ben benieuwd naar het resultaat want het zo zag het er allemaal heel leuk uit. Na even wat uitgerust te hebben kwamen juffrouw Truus en juffrouw Lieke weer op visite. Ze hadden een hele mooie door de kinderen geknutselde rups bij zich. Het is zo leuk dat ze de moeite steeds nemen om op vistite te komen. Juffrouw Truus is nog zowat iedere week geweest. Echt bedankt. En Rob genoot van de aandacht.
Ook was er een berendokter op het plein en Rob nam een knuffelhond mee naar beneden. Rob mocht de hond onderzoeken en deed dit zeer evaren. Ook gebruikte hij termen waar iedereen nogal om kon lachen, want hij wilde een broviac bij de hond prikken en gaf de hond tramadol.
Rob heeft inmiddels ook geleerd hoe hij met zijn rolstoel en infuuspaal zelf over de gang kan rijden. Daar maak ik nog wel een foto van, want het is een prachtig gezicht.
Helaas toch geen antwoorden vandaag. Alleen de infectioloog was nog langs geweest. Rob moet waarschijnlijk toch nog na deze kuur oraal antibiotica gaan slikken voor lange tijd. Osteomyelitis is gewoon een hardnekkig probleem. Hopelijk krijgen we morgen nog wel antwoorden.
Het gaat weer beter met Rob. En hopelijk kan Rob als we maandag thuis komen weer genieten en dinsdag weer gewoon naar school. Dat zou erg fijn zijn na 7 weken ziekenhuis.

1 opmerking:

Familie van Drunen zei

He Gitte, bedankt voor je berichtje op onze blog. Tjonge wat duurt het lang deze keer bij jullie. We houden je blog steeds bij, we denken aan je. Succes daar. Grappige rat trouwens, zou te gek zijn als je een kopie van dat filmpje mee zou mogen krijgen voor later thuis. Of op de blog (:-)