maandag 7 februari 2011

07-02 betere dag, vancomycine omhoog

Verdorie, sommige snappen niet dat de nacht er is om te slapen en dat als je een lamp aan maakt dat je wakker wordt. Om 6 uur gaf ik Rob nog de paracetamol, maar alsnog kwam ze binnen en Rob werd heel boos dat de lamp aan ging en ik reageerde geloof ik ook ontzettend chagrijnig. (tja maar dat kan ook niet anders na 3 nachten van nog geen 5 uur slaap). Ze deed maar snel de lamp uit en gelukkig sliep Rob nog even verder. De dagen zijn al zo lang en als Rob niet genoeg heeft geslapen, voelt hij zich niet goed.
Het ontbijt werd niet opgegeten door Rob en ik ging Rob maar verzorgen. Door de grote hoeveelheid pijnstillers kan Rob dit nu veel beter hebben, maar hij geeft toch nog pijn aan.
Daarna ging Rob met Winneke naar de speelkamer en Rob maakte daar een heel mooi schilderijtje voor mij.
Daarna was het weer tijd om de pleister van de broviac te vervangen en dat gaf weer de nodige pijn.
Na het rustuurtje ging Rob naar school en daar blijkt toch weer dat ze hier de nodige ervaring hebben met chronisch zieken kinderen. Rob had heel hard gewerkt en ze zijn hem goed aan het voorbereiden voor groep 3.
Onderwijl Rob naar school was, ging ik even boodschappen doen bij de AH. Rob had al de nodige voetbalplaatjes van Angela gekregen, dus kocht ik er maar een boek bij. Ook maar wat kant-en-klaarmaaltijden. Die zijn daar nog best te eten.
Het dagprogramma van Rob gaf nu gewoon wat speeltijd aan,en dus gingen we maar die voetplaatjes inplakken.
Daarna kwam Michel van Radboud TV nog even bijkletsen en misschien gaan ze woensdag of morgen een filmpje met hem opnemen.
Dr. Jos Draaisma kwam ook nog langs. De foto gaf aan dat de osteomyelitis gestabiliseerd is, en misschien nog wel beter aan het worden is. Maar omdat de teen nog onrustig is gaan ze het nog met zijn allen bespreken.
Omdat de vancospiegels steeds aan de lage kant blijken te zijn, is de besloten om ipv 3 naar 4 maal daags de vanco te gaan geven de laatste week.
Dr. Draaisma komt nu zelf elke dag langs.
Rob at zijn avondeten goed op en had duidelijk een betere dag dan gisteren. Het is een goede keus geweest. Rob is een stuk rustiger en heeft minder woede-aanvallen.
En hij slaapt een stuk eerder. Rob is er een stuk vrolijker op geworden.

2 opmerkingen:

Elvira zei

Wat een goede keus, we zijn opgelucht voor jullie dat er wat vruchtjes afgeworpen worden... He dinsdag was ik nog in Nijmegen, en zat ik met Winneke te praten...misschien gaan we elkaar wel zien (1dezer weken wordt Naomi ook opgenomen (keelamandelen). Nou ja, hopelijk niet voor jullie, wie weet... zijn jullie dan heerlijk thuis, dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Het is jullie zo gegund! Sterkte, kamer 20, da's toch om het hoekje? Ik denk aan jullie! Knuffel van Elvira

esther de rijke zei

Zie je wel, dat dat moedergevoel gewoon goed is!! Blijven luiseren naar jezelf!!!!!
Fijn dat Rob het goed doet op de nieuwe regelmaat en dat hij meer rust krijgt. Dat is dus echt opknappen om volgende week naar huis te gaan. Hopen dat uit dan goed geheeld is en dat hij thuis weer lekker zijn gang kan gaan, zonder dat het al te snel open is!
Smakelijk met je AH- maaltijden (laat John maar af en toe een prakje meenemen) en een knuffel voor Rob.
Goed dat je hebt doorgezet (sdat geeft een fijn gevoel, als je Rob ziet bijkomen).
Lfs
Esther en co