dinsdag 2 maart 2010

02-03 de opname dag


Al om 10.30 werden we verwacht op afdeling de Vuurtoren in Nijmegen. John, Wiese, Rob en ik reden om 9 uur aan en al om 10.10 waren we op de afdeling. We moesten naar kamer 1. Gelukkig liggen we daar alleen. Er was nog niet veel tijd voor een opname gesprek, want om 11 uur moesten Rob en ik ons melden bij de poli aneastesie.
Rob werd op de afdeling verwelkomd door veel bekende. En gelukkig werd Rob daar vrolijk onder. Masja kreeg natuurlijk de grootste glimlach.
Om 11 uur op naar de poli. Daar duurde het erg lang. Maar ze namen daarna ook ruimschoots de tijd. Uitgebreid werd er gepraat over hoe Rob nou reageerde op de OK.
De vinding om daags van te voren infuus te prikken, kwam in eerste instantie vreemd over bij haar, maar na het verhaal gelezen te hebben begreep ze het volkomen.
Hup terug naar de afdeling voor het opnamegesprek. Niet veel te bepraten, alleen de medicatie opnieuw doorgenomen en er moest nog geregeld worden dat Rob een infuus kreeg.
Even later kwam verpleegkundige Margarite vertellen dat de orthopeden het onzin vonden om een consult met de kinderarts te regelen voor een infuus. Oeps, nou ik vond het geen onzin en Margarite gelukkig ook niet. Rob moest ook bloedprikken en ze ging zeggen dat dat niet zo zou lukken. Gelukkig waren de orthopeden snel om.
Ik kreeg nog visite van Peggy die in het Radboud was voor werk en zo had ik ook nog wat gezelligs te kletsen.
Rob ging met Masja en een stagiere met gips spelen als voorbereiding op morgen. Rob mocht een hand ingipsen. En dat vond hij leuk!!!
Roxanne Rassouli (chirurg) kwam ook nog even uit belangstelling bij Rob kijken. Ook zij vond Rob er een stuk beter uitzien. En dat is ook zo. Want de pijn is sinds de ileostoma een stuk minder.
De anaestesist kwam zelf infuus prikken, want de kinderarts had geen tijd. Het liep weer uit op een klein drama, maar we moesten doorzetten, om zo Rob morgen een rustige OK te bieden. Na 3 keer prikken was het dan uiteindelijk raak en na een paar pakjes voetbalplaatjes was Rob zijn leed alweer snel geleden.
Nog lekker even samen eten, en intussen kwam de orthopeed uitleg geven over de operatie. Het is dus inderdaad zo dat de 2 onderste botten (fibula en tibia) worden doorgezaagd en rechtgezet met krammen. Alleen het gipsen zal nog moeilijk worden met zijn ileostoma. We zien wel.
Ivo de Blaauw kwam nog even langs voor controle. Even gezellig gekletst en ook hij hoopt dat we mei naar Amerika te kunnen.
Nog even gespoeld (drama!!!) en alles van zijn stoma opnieuw vervangen. En nu hopen dat hij snel slaapt. Want morgen is Rob als eerste aan de beurt. 8 uur dus. Op naar morgen....

1 opmerking:

Elvira zei

He hallo daar in kamer 1,
We wensen jullie een rustige nacht toe! Een dikke knuffel voor Rob!
We houden jullie in de gaten...!!
Veel liefs uit Dieren