vrijdag 9 oktober 2009

9-oktober In de avond naar huis

Maar eerst was de dag vroeg begonnen. Om 5.30 werd Rob wakker met pijn en snel tramadol. Gelukkig sliep hij erna lekker verder. Eerst weer ontbijten en daarna spoelen. Al snel arriveerde er een uroloog en ik vertelde hem dat de huisarts bacterie in de urine had gevonden en dat het blaaskatheteriseren erg moeizaam ging. Hij ging overleggen met onze eigen Uroloog en beloofde later op de dag terug te komen. Rob vlak voor OK
Ook had ik een gesprek met Marlaine over het tijdelijk stoma. Het is een pittige operatie, maar daarna moet het beter gaan. Ik heb er een goed gevoel over en het is niet niks, daar ben ik me van bewust, maar ik denk een goede oplossing vaoor een klein half jaar
Om 11.50 konden we gelukkig terecht voor de coloninloopfoto. Rob was net van te voren helemaal vol pijn en zat vol agressie. Gelukkig ging het onderzoek wel heel goed. Rob lag goed stil zodat we de vloeistof goed in konden spuiten via de malone en al snel werd zijn dikke darm zichtbaar. Later de uitslag.
Rob was niet echt in zijn hum. Hij wilde eigenlijk meer dan hij kon en dat ging niet goed.
De uroloog kwam nog terug en vertelde dat de huisarts de antibiotica moest voorschrijven omdat hij de kweek had aangevraagd. Verder iets meer katheteriseren en een afspraak op de poli maken.
René Wijnen en de zaalarts kwamen ook nog langs. De coloninloopfoto liet een versmalde darm zien, maar geen stenose. Maar alles wordt nog naar Utrecht gestuurd zodat ze daar alles hebben en mee kunnen denken. Zij zullen hun hypothe binnen een week naar Nijmegen mailen.
We mochten naar huis. Maar eerst nog de auto dichterbij halen vlak naast de kinderafdeling. Dit omdat de hoofdingang veel te ver is voor Rob als hij daarna nog in de auto moest. Zo gezegd zo gedaan. Weer van iedereen afscheid genomen en zeker van kamergenoot Pam. Pam beterschap. Maar zeker de vele ander kindjes die daar liggen met veel onzekerheid. Sterkte en beterschap.
En het verplegend personeel, René Wijnen, Marlaine en Joyce SUPERBEDANKT WEER!! Jullie zijn geweldig

Geen opmerkingen: