maandag 26 oktober 2009

26-10 Dag 7 Het stoma loopt!!!

Eindelijk kan ik weer positief nieuws melden. Het stoma loopt. Er komt nu uit wat eruit moet komen. En meteen voor een goeie. De nacht verliep iets minder erg dan de nacht ervoor. Gelukkig wat minder pijn. Wel moest ik om 3.30 alles gaan vervangen rondom zijn stoma. Niet alleen uit zijn stoma komt namelijk ontlasting uit, maar ook bij zijn malone en dat is nou net niet de bedoeling. Dus stonden we vanacht te knippen en te plakken, wassen en zakjes te vervangen. Leuke bezigheid midden in de nacht (maar niet heus).
De koorts is gelukkig ook gezakt. Dus nu durf ik weer een klein beetje te hopen dat het de goede richting in gaat.
Vanmorgen moesten we door het lekken van zijn malone weer alles vervangen. Nu is weer alles schoon en ligt hij er weer heerlijk bij. Ik hoop dat Rob zo weer iets mag gaan eten en drinken, en dat dat niet gepaard gaat met enorme buikkrampen, want die heeft hij inmiddels al genoeg gehad.
12 uur. Rob mag weer drinken en het eten moeten we langzaam opbouwen, dus net even een klein beetje puree met appelmoes. Zijn drinken ging in 1 keer naar binnen. ook heeft hij heerlijk even gespeeld met Masja. Masja heeft een verhaaltje verteld oven een beer met een zakje op zijn buik, dit om Rob te laten wennen aan zijn stoma. Een daarna nog gezellig even met de garage gespeeld, en Rob genoot...
De arts was nu tevreden. We gaan er naar werken dat Rob donderdag naar huis mag. Het zitten lukt nog niet, maar dat komt nog wel.
De rest van de middag verliep eigenlijk hetzelfde. De morfine is inmiddels gestopt. Rob krijgt nog regelmatig pijnaanvallen. Gelukkig kwamen papa, Myrne, Gijs, Luuk en Wiese even op bezoek. Lekker even gezellig met de andere kinderen spelen. Super.
Ook kwam Elvira nog even langs. Haar dochter lag bij een eerdere opname bij Rob op de afdeling. De schat had allemaal lekkere dingen voor mij meegenomen. Chocomel, koffie, fruit en koekjes. Echt superlief. Elvira bedankt. Je bent geweldig.
Ook kreeg ik nog een sms uit Leuven dat het met Julie ook de goede kant op gaat. Wat zijn die kinderen allemaal geweldig!! Allemaal leuke dingen, die je op de been houden, zelfs na een paar nachten erg weinig slapen. Dadelijk komen de artsen nog langs, ben benieuwd.
18.15 Prof. Aronson kwam zelf langs en hij vond dat het vooruit ging. Langzaam maar vooruit. Maar op de vraag of ik tramadol op mocht starten, reageerde hij ontkennend. Morgen verder kijken. Als Rob morgen niet verder is doe ik het toch, want ik wil Rob weer op de been hebben, en nog iets ik wil ook wel eens een keer slapen. Nu ligt Rob lekker te spelen met een paar leuke ballonnen die door iemand in elkaar zijn gedraaid. En dan maar hopen dat hij zo gaat slapen. Het liefst tot morgenvroeg.

1 opmerking:

Familie van Drunen zei

Eindelijk goed bericht vandaag, dat werd tijd! Nog ff volhouden daar in het ziekenhuis met amper slaap, privacy en comfort. Aftellen tot donderdag, hopelijk mag Rob dan inderdaad naar huis!