maandag 17 mei 2010

17-05 Geen MRSA

Het was een rustige nacht. Geen rare piepjes en geen gespuug. Na zo'n weekend is er in één keer weer volop bedrijvigheid op de afdeling. Weer heel veel verpleegkungdige die je kent en natuurlijk weer de PM-ers. Ik trof de orthopeed op de gang en hij zei dat de Röntgen foto's gewoon door moesten gaan en hij zou later wel langs komen met de uitslag. Als tenminste bleek dat Rob geen MRSA had, anders moesten veel plannen worden gewijzigd. Op datzelfde moment kwam net het bericht binnen dat de MRSA kweek negatief was. Eindelijk mochten we de kamer weer uit en weer rustig over de gangen heenlopen. Geen ophokplicht meer.
Rob maar even gewassen en het bed lekker verschoond. Daarna kwamen er twee mensen van de "droomboom". Ze kwamen een fantasie verhaal vertellen en Rob deed heel enthousiast mee. Meteen erna was het tijd voor de Röntgen. Papa was net optijd en zo gingen we er met 3-en naar toe. We waren ook meteen aan de beurt. Snel waren de foto's van de benen gemaakt. Nu wachten op de uitslag al had ik zelf wel al gezien dat er wel nieuw botvorming is, maar ik zag nog wel een duidelijke breuklijn.
Terug op de kamer, kwam Ivo de Blaauw even langs. Hij vertelde dat er een coloninloopfoto gepland wordt en dat het heel goed was dat Rob nu in het Radboud lag, omdat toch weer gebleken was dat hij uitgedroogd was. Ze snappen eigenlijk niks van waar de vernauwing onderin nu weer vandaan komt. Dat moet dus morgen blijken.
Rob was wel door het vocht dat wordt toegediend wat opgeknapt en kletste tussen door de oren van de kop af. Ook Masja kwam even langs en Rob vond het weer heel gezellig allemaal.
Nadat papa naar huis was, was het kaarsje helemaal op en Rob viel als een blok in slaap. Na 2 uur slapen heb ik hem toch maar wakker gemaakt. Voor het eerst had hij wel een toetje op maar daarom wilde hij geen ensure meer. Tja ik weet niet of ik daar nou zo blij meer moet zijn, want ensure bevat alle voedingsstoffen.
Het spoelen verliep deze avond vrij moeizaam. Het water dat ik via de malone had toegediend kwam er niet meer uit. Gelukkig was René Wijnen net op de afdeling en hij kwam even kijken. Net op dat moment begon het er ietwat uit te komen. René was geloof ik ook niet bijster enthousiast over het resultaat en wil geen uitspraak doen voordat morgen de colon foto is gemaakt. Ze dienen dan contrast via malone toe en zo wordt de omvan van de dikke darm via Röntgenstralen zichtbaar.
Morgen mag overigens wel de gips eraf. Mijn inzicht op de foto's waren helemaal correct. Ze willen het toch proberen. Er is inderdaad botvorming rondom de breuklijn en hopen nu dat dat sterk genoeg is en dat wordt letterlijk uitgeprobeerd. Het gips zit er al te lang om en dat is weer niet goed voor de huid. Dus eraf met dat spul en hopen dat zijn benen niet weer breken, maar het zal toch wel één keer meezitten....

1 opmerking:

Familie van Drunen zei

We lezen de blog een paar dagen niet na het Amerikaanse avontuur en hup, jullie zitten alweer in Nijmegen. Tjonge, wat een ellende, heel veel sterkte opnieuw!!