vrijdag 21 mei 2010

21-05 Sondevoeding gaat goed

Het was eigenlijk best een goede dag voor Rob. De sondevoeding had aangestaan tot 23uur en daarna is er nog extra vocht door de sonde gegaan. Maar goed ook, want zijn infuus was gisterenavond gesneuveld en dus waren we precies op tijd. Even gewogen en met gips en al woog hij 15 kilo. Oeps iets eraf weer.
Rob lekker even verzorgen en al vroeg kwamen Anne en Jan op visite. Jan en Rob hadden een heel leuk spelletje met kangeroes gespeeld. Ze vonden het fantastisch.
En Anne en Jan waren nog maar net weg of zijn grote vriend Stefan kwam op visite. En toen was het natuurlijk feest. Ze gingen samen in de speelkamer spelen, en Rob zag je echt helemaal opfleuren. De dietiste kwam ondertussen ook nog langs en alle spullen voor de sondevoeding worden besteld. Ook werd er besloten dat ik zelf ga leren hoe je een sonde in moet gaan brengen.
Rob genoot van zijn gezelschap en was daarna lekker moe. Maar even televisie kijken. Daarna kwam Liesbeth de PM-er lekker met Rob spelen en hij wilde met klei in de speelkamer. Voor mij een mooi moment om even buiten te genieten van het mooie weer. De raam van de speelkamer stond open en regelmatig hoorde ik ontzettend hard gelach daaruit komen van Rob. Hij had echt plezier en dat is heerlijk om te horen.
Eén probleempje zijn temperatuur was wel aan het oplopen... Toen kwam het moment dat ik zelf met de hegars aan de gang moest en dat was slikken, maar gevoel opzij en verstand laten overheersen.
In de avond at hij wel een beetje spinazie met aardappels dus dat komt ook allemaal weer goed. Alleen 38.3 was niet zo leuk. Ome Ard kwam met Stan rond 20 uur op visite. Rob wilde toch al niet slapen en toen natuurlijk helemaal niet. Hij genoot weer dat hij Stan weer eindelijk zag en samen lagen ze helemaal lekker op bed.
Om 21.30 sliep hij eindelijk maar niet nadat hij Angela nog een dikke knuffel had gegeven, want die kwam niet meer terug voor donderdag en dan hopen we toch echt thuis te zijn.
Helaas nog geen nieuws van de chirurgen. Zij maken momenteel overuren, dus moeten wij wachten. Hopelijk morgen meer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Fijn dat het met de sondevoeding nu goed gaat. Maar nu komen er nog meer taken voor moeders bij.. Met de hegarstiften en de sonde inbrengen. Weer spannend en niet leuk om te doen. Maar inderdaad, gevoel opzij en verstand gebruiken, hoe moeilijk dat ook is. Maar je doet het weer super daar in het ziekenhuis samen met Rob! Ik ben dinsdag in het zhs, maar hoop natuurlijk dat jullie dan naar huis zijn. Anders kom ik natuurlijk even langs.

Succes en houd de stijgende lijn er nu in he!

Liefs, Chris, Peggie & Faya