zaterdag 28 november 2009

28-11 Niet alles is te verklaren

Eindelijk is de nacht redelijk rustig verlopen. Op de gebruikelijke controles en het steeds vervangen van het verband van de malone stoma na dan.
De ochtend bestond voor mij uit het steeds verplegen van Rob. Het hele ileostoma systeem moest ik een paar keer vervangen en Rob werd gewassen en het zakje moest steeds worden geleegd omdat het ileostoma ontzettend hard loopt. Ook werd er nog bloed geprikt, om het natriu en kalium gehalte en CHP te meten.
De kinderarts kwam langs en zij vertelde mij dat het vocht via infuus omhoog moest omdat er teveel uit het stoma komt. Ook moet het kalium gehalte omhoog dus weer een zakje erbij.
Uiteindelijk kwam Annelies met een urine zakje om op het malone te plakken zodat we niet steeds het hele systeem hoefde te vervangen. De temp gaat ook nog steeds op en af.
De CHP waarde (ontstekingswaarde) was gelukkig wel afgenomen. René Wijnen kwam ook nog langs. Het vochtverlies via het Ileostoma is wel ingecalculeerd. Het is veel maar misschien past het lichaam zichzelf er nog op aan en anders moeten we met medicijnen aan de slag om een goede balans te krijgen. Waarom het malone zo lekt. Dat is dus niet te verklaren. Kijk de combinatie van Ileostoma/malone stoma komt dan eigenlijk ook nooit voor.
Ook de pijn onder in zijn buik is moeilijk te verklaren. René hoopt eigenlijk dat die elke dag afneemt. Rob herstelt gewoon langzaam. Net als die andere keren.
Oh ja we zijn nog wel even hier... Of we de sinterklaas halen.. oeps kans wordt al kleiner, maar nog niet uitgesloten.
Gelukkig kwamen John met de kinderen hier gezellig op visite. De Sint had voor alle kinderen een klein cadeautje gebracht, dus dat was uitpakken geblazen. Rob had er de hele dag al plezier in dat de cadeautjes in de badkamer verstopt waren. Het valt echt allemaal niet mee voor die kinderen. Stan zat er even helemaal doorheen en had mama even heel hard nodig. Ze doen het dan ook zo fantastisch. Ik ben even naar het restaurant gelopen met de kinderen om een broodje te eten.
Nadat ze weer waren vertrokken (snik slik) kwamen opa en oma van den Eertwegh en Ome Jeroen en tante Annet nog gezellig even langs. En Rob kreeg weer leuke cadeautjes en was daar erg blij mee.
Rob kletst dan heel gezellig, maar om 20 uur was het helemaal op. Snel tandenpoetsen afscheid nemen, mama Rob verzorgen en 5 minuten later sliep hij al.
Rob lijkt vanmiddag iets fitter gelukkig. Geen hoge temp meer. 38.4 was het hoogtste.
Zou het dan toch.... Durf nog niks te beloven, want meestal als ik zoiets schrijf gaat er regelmatig iets mis. Dus zien we morgen weer. Welterusten!!!

4 opmerkingen:

Elvira zei

Weltrusten!

Familie van Drunen zei

We blijven meeleven. Fijn dat Rob langzaam lijkt te herstellen van OK 16. Ongelofelijk knap ook dat je in de blog steeds zo optimistisch en vrolijk blijft klinken. Maar toch moet het erg zuur voor jullie zijn dat Rob, ondanks al die operaties en het uitproberen van 3 verschillende stoma's, nog steeds heel veel pijn voelt in zijn buik, zelfs als hij slaapt. En dat zelfs de beste specialisten niet begrijpen hoe dat kan. We duimen met jullie allemaal mee dat de pijn inderdaad afneemt met het ileostoma. Hou je taai he.

Anoniem zei

Lieve sterke familie,

We hopen echt dat die pijn minder wordt, waar komt het toch vandaan?? Inderdaad knap van de kids dat ze het allemaal zo goed doorstaan, ook voor hun zal het niet meevallen. We duimen dat er nu snel vooruitgang komt en dat jullie misschien toch rond snterklaas naar huis kunnen. hou vol he!!

Natasja zei

Geen bericht, goed bericht in dit geval? Ik hoop het wel.. ik hoop dat er gewoon niks bijzonders is te melden vandaag.. gewoon lekker even niks....

*knuf*