woensdag 25 november 2009

25-11 Stan 13 jaar, the day after met koorts

Jawel. Onze Stan wordt vandaag alweer 13 jaar!! Helaas kan ik er niet bij zijn, dus vanmiddag hier maar gebak eten. Vanmorgen al met hem ge-sms't en gebeld. Lieve Stan PROFICIAT!!
Hoe slecht kun je slapen.... Nou vanacht was bar en boos. Dan was infuus leeg, dan weer antibiotica, dan weer perfalgan etc... Het was niet veel.
Rob was ook een paar keer wakker. Hij gaf dan aan dat hij buikpijn had, maar het lijkt nu redelijk onder control. Mag dan ook wel met alles wat hij krijgt. De epiduraal (pijnbestrijding via ruggeprik) zit gelukkig nog steeds goed en lijkt toch te werken. Gelukkig maar. Vandaag verder... Rustig aan.
Ivo de Blaauw kwam net nog even langs. Hij gaf aan dat we in principe alle pijnbestrijding zo laten. Als ze iets willen veranderen, mag dat alleen na toestemming van René Wijnen of hem. Goed geregeld dus, en nu komt het... Als ik vind dat dat kan. Dat stelt gerust.
Rob heeft net een stukje brood op en al een beetje gedronken. Ze moeten zijn vochtbalans goed in de gaten houden. Het ileostoma werkt prima.
14 uur. Rob eet inmiddels weer een beetje en heeft een beker ranja op. Wel blijft hij erg rustig liggen en blijft zizjn hartslag aan de hoge kant. Er is ook een cliniclown langs geweest. Zij kon een glimlach op het gezicht van Rob toveren. Masha heeft ook even met hem gespeeld, zodat ik even met andere koffie kon drinken. (ouders van Luuk die in juli ook bij Rob in het ziekenhuis lag. Hele lieve mensen en namens Stan bedankt voor de kaart met inhoud. Kei super lief.)
Zijn vochtbalans staat inmiddels in de min. Even opletten dus. Morgen wordt er geprikt om natrium en kalium te controleren. En zo komen John met de kinderen. Heerlijk.
Weet je wat ook leuk is. Stefan Toonen (keeper bij jong PSV) beld op om te vragen hoe het met Rob gaat. Is dat nou niet fantastisch!!! Ook komt hij vrijdag op visite. Echt gaaf dat hij dat voor Rob over heeft. Stefan bedankt!
Natasja en Kay en Denis waren op de poli en die kwamen nog gezellig even langs. Gelukkig was het met Kay tot nu toe allemaal goed.
John kwam om 15.15 met de kinderen. Ik ging gezellig met Stan, Myrne, Gijs, Luuk en Wiese gebak eten in de ouderkamer. Toen ik daarvan terugkwam, vond ik Rob warm en was zijn hartslag nog hoger. Ik vroeg om een verpleegkundige, maar die zat in overdracht. Bijna een uur later kwam er iemand en wat bleek 38.9. Verdorie weer koorts ondanks 2 soorten antibiotica. Nu weer wachten op de kinderarts, maar die zitten ook in overdracht. John ging met de kinderen maar naar huis, want het was voor Rob allemaal wel veel.
René Wijnen kwam zelf langs om 17.25. Hij vertelde me dat de koorts kon zo een dag na de OK. Maar boven 39.5 moet er toch een bloedkweek worden afgenomen en urinekweek.
Afwachten dus en hopen dat de koorts gaat zakken.
Rob is moe, nu maar hopen dat hij snel gaat slapen... Ik hoop dus niet later meer.
17.40 Ik heb dit koud getypt of de thermometer geeft 39.6 aan. Je mag niet vloeken, maar soms heb je daar ontzettende neiging toe. Urine is al afgenomen, nu nog bloedprikken. Dus alsnog wachten op de kinderarts.
Gelukkig verscheen om 18.30 de kinderarts en kon er geprikt worden. Rob vond het allemaal niet leuk, maar was te ziek om er te veel poeha van te maken. Deze keer ging het prikken in één keer goed dus dat scheelde. Hij huilde wel, maar niet veel. De uitslagen komen later, omdat het kweken zijn. Maar hopen dat de koorts zakt vanacht.
20.00 uur Rob slaapt. En ik ga lekker rustig aan doen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie zoon en broertje Stan! Wat dubbel allemaal he. Je wilt het liefst lekker thuis feest vieren met z'n allen, maar in plaats daarvan zit je in het ziekenhuis..
Wij wensen jullie weer heel veel sterkte vandaag. Hopelijk blijft de pijn onder controle.
We denken aan jullie.

Dikke knuffel van ons drietjes

Elvira zei

Dat is iets fijner nieuws!
Geef Rob maar een vette duim, hij is echt een superman!!
Wat is het toch dubbel om je op een feestdag in het ziekenhuis te moeten begeven... hartelijk gefeliciteerd! (13,... poeh wat een leeftijd, hihi de dag dat je moeder werd dus..)
We denken aan jullie, lieve groet uit Dieren.

Elvira zei

He bah...dat is schrikken...stomgedoe, grrr!
En die irritante overdracht, als er iemand moet komen, dan moet er gewoon iemand komen hoor. Ik bid om een rustige betere nacht.
Een arm om je heen, Elvira