maandag 21 december 2009

21-12 Op controle

Terwijl het buiten echt een hele witte wereld is, moest ik vandaag met Rob op controle bij René Wijnen. En net als je op het punt staat om in de auto te stappen, blijkt dat weer alles is doorgelekt bij zijn ileostoma, dus maar snel alles vervangen, en snel de auto in. Gelukkig was de A50 aardig sneeuwvrij en kon je daar goed doorrijden. In de stad was het een beetje rustig aan doen.
Maar ruim op tijd waren we dan toch op de poli. Natuurlijk liep de poli uit en om 2 uur werden we naar binnen geroepen. René Wijnen kwam even later binnen. We kunnen nu eindelijk vertellen dat het goed gaat met Rob. Geen tramadol. Alleen diclofenac en paracetamol en tegretol, al is van die laatste nog nooit bewezen dat het iets afdoet. Wel waren René en ik het er over eens dat het echt een noodoplossing is die wel goed werkt. René vindt dat dit een klein half jaar zo moet blijven zitten. En ondertussen moeten we opzoek naar een goede definitieve oplossing.
René wilde eigenlijk tussendoor even naar een andere patient om vervolgens even terug te komen, maar hij vond de orthopeed op de gang en die trok hij even de kamer in, om goed overleg te plegen mbt de beenoperatie. Er werd druk overlegd en ze besloten dat Rob zijn benen nu eind februari geopereerd moesten worden. Daarna volgt 6 weken met beide benen in de gips. Vervolgens wordt in juni ongeveer zijn buik gereconstrueerd. Tenminste dat is de bedoeling.
Mariet kwam ook nog even kijken of de lekkage nog opgelost kon worden, maar dat is nou eenmaal lastig omdat Rob kruipt ipv loopt. Ze gaat nog op een congres te raden.
René kwam nogmaals terug om zijn buik te bekijken en was tevreden. Wel moeten we Rob zijn vochtbalans goed in de gaten houden want Rob plast wat weinig soms. Bij twijfel bellen. Nog even een plasje afgenomen dat wordt nagekeken op natrium.
En dus konden we na een nieuwe afspraak gemaakt te hebben op 4 januari opweg naar huis.

Geen opmerkingen: