donderdag 10 december 2009

10-12 De pijn is onder controle


Ja hoor eindelijk is Rob van de tramadol en morfine af. Het gaat nu echt vooruit. Wel mag zijn stoma niet meer dan 500 ml produceren. Dan mag hij van het infuus af en dan nog 24 uur bewijzen dat het goed gaat zonder en dan mag Rob naar huis. Kortom we zijn sowieso tot en met zaterdag hier.

Masja heeft vandaag een leuk spel gedaan met Rob. Ze liet 4 gezichtjes zien met 4 verschillende emoties. Lachen, bang, boos en huilen. Rob kon precies omschrijven hoe hij zich op welke momenten voelde. Bij de OK voelde hij zich boos. Bij prikken deed hij huilen. haha en net toen René Wijnen voor de deur stond, vroeg Masja hoe Dr. Koekebakker altijd keek, en spontaan wees Rob het boze gezichtje aan. Rob kon alle dingen heel goed omschrijven.

Ook kwamen de cliniclowns weer langs en Rob genoot met volle teugen. Heerlijk om hem te zien genieten. Ze zijn dan ook echt werkelijk briljant, want altijd blijven ze in hun rol, of ze nu met volwassenen bezig zijn of met kinderen.

21.45 uur: eindelijk durf je op je weblog, na 3 dagen zonder erge pijn te schrijven dat de pijn onder controle was, krijgt Rob rond 14 uur ineen keer erge pijn. We zijn toen toch gaan wandelen, maar Rob kon alleen maar heel stil zitten. Hij genoot wel van weer een nieuwe ballon en van de hijskranen buiten.

Ard kwam vanavond gezellig even langs. Heerlijk even wat kletsen. Rob viel lekker in slaap. Helaas zijn we zojuist met het ileostoma over de grens van 500 ml gegaan. Wat daarvan de consequentie is weet ik niet direct. Maar dat horen we morgen wel weer.

1 opmerking:

Natasja zei

Ik vond het fijn om even voor afleiding te hebben gezorgd voor je. Het zal zo moeilijk zijn om nu nog vol te houden tot dat de dag er is dat je eindelijk weer naar huis kan naar je man en je kinderen... maar.. hij komt hoor echt!!!

Ik durf je niet te beloven wanneer.. maar ik heb goede hoop dat je snel weer thuis bent..

Liefs Natasja