maandag 20 juli 2009

20 juli opname

het was vanmorrgen alweer vroeg dag. Bijtijds opstaan, want je wilt alles opgeruimd hebben voordat je van huis gaat. Als eerste moest ik met Myrne naar het Catharina ziekenhuis naar de orthopeed. Hij wil een MRI van de elleboog van Myrne. Daarna snel naar huis, om Rob en Wiese op te halen en op naar Nijmegen. Om 10.30 waren we op de afdeling. Er volgde een intake gesprek., maar veel nieuws is er niet te melden natuurlijk. Om 11.30 volgde de afspraak met de orthopeed Dr Hosmans. Hij bekeek de benen goed en vond een operatie noodzakelijk. Deze wordt nu gedaan op 23 september. Fijn de ene operatie is nog niet achter de rug of de andere staat alweer op het programma!
Zo weer terug naar afdeling waar de dermatoloog ook even langskwam ivm behandeling van de decubitis. Ook daar is nu een plan voor gemaakt, want misschien kunnen we profiteren dat Rob een paar dagen in bed ligt. Toen moest er worden bloedgeprikt, wat zoals gewoonlijk weer een drama werd. Er zou meteen een infuus geprikt worden, maar de eerste keer kregen ze maar 1 buisje bloed, en dus moest het opnieuw. Maar eerst toverzalf. Ondertussen gingen papa en Wiese naar huis wat de nodige tranen opleverde.
Gelukkig ging het infuus de tweede keer wel ondanks gegil en 4 man personeel.
Ivo de blaauw kwam ondertussen 'even' langs. Hij legde nogmaals hun plannen uit en die ze voor morgen hadden. En dat was even schrikken. Ze gaan sowieso de malone revisie doen en het helemaal loshalen en opnieuw plikeren. Ook de darmverwijdering is aan bod gekomen en zo hopen dat ze die via de anus kunnen verwijderen, anders moet de buik open. Het gaat tussen de 4 en 6 uur duren. Slik. Rob is om 10 uur aan de beurt.
De anaestesist was de volgende in de rij en legde de pijnbestrijding uit.
Rob en ik gingen nog lekker even naar buiten. Nu kon het nog. Vanavond nog spoelen. Zal wel niet meer veel uitkomen na een dag met alleen ranja. Op naar morgen. De zenuwen slaan toe.

1 opmerking:

Koster zei

Namens Bram (vriendje van Rob van de peuterspeelzaal) wensen wij Rob (en de rest van de familie) heel veel sterkte morgen en de komende weken, tot op school. Familie Koster