donderdag 29 september 2011

29-02 Tenen moeten toch worden schoongemaakt

En weer zijn we een week verder en weer naar het Radboud. Gelukkig al vroeg zodat we toch nog een middag zouden hebben. Als eerst moesten we naar Ivo de Blaauw. Onder de gastro zat ook weer flink wat wildvlees en dat werd aangestipt door Marlaine. Ivo keek ook even naar de ileostoma en wist ook niet goed waarom die soms zo pijnlijk is. Misschien is die toch te strak ingehecht en veroorzaakt die daarom zoveel pijn.
Waarom Rob in de nachten wakker wordt van buikpijn kon hij ook niet verklaren.
Rondom de tenen was Ivo als snel heel duidelijk. Het wordt nu echt tijd dat er operatief schoongemaakt gaat worden en wel allebei de tenen. Daarna nog lange tijd antibiotica.
Maar we moesten nog naar Dr. Draaisma en ook daar wilde Ivo even bijzijn.
Dus maar even de wachtkamer in, maar gelukkig niet voor lang. Rob werd gewogen. 17,5kg en was 1.10 m. lang. Daarna kwam dr. Draaisma. Hij vertelde dat het bloed goed was op 2 bep. ijzerwaardes na. Die waren weer te laag. Niet het HB die was 7 maar er zijn nog 2 andere waardes die het ijzer bepalen. Bij infecties zie je die dalen en dat is bij Rob altijd een probleem dus. Ivo kwam ook binnen en ook hij vond dit opvallend dat die waardes al lange tijd laag zijn. Nu mogen ze nog niet ingrijpen omdat de infectie dan verergerd kan worden. Dr. Draaisma vond ingrijpen bij zijn tenen nu ook noodzakelijk zeker omdat er kraters in de tenen zitten.
Er zal veel aangetast weefsel weg moeten worden gehaald en misschien ook de gewrichten in de grote teen. Dan nog is het duimen dat ze alles hebben. Ook moet er goed gekweekt worden op de bacterien. Ook wil Ivo op OK kijken of zijn ileostoma misschien te strak in is gehecht. Dat zou dus die pijn kunnen verklaren, maar er kan ook een ontsteking zitten of nog wat anders.
Helaas moet Rob nog 2 weken wachten. En aangezien Rob zijn lijfke steeds vermoeider wordt langzaamaan baal ik als een stekker. Want had ik dit 4 weken geleden al niet gewild, maar ze wilden persée wachten. Nu begrijp ik de redenen ook wel en daar heb ik echt respect voor. Natuurlijk hoop je dat het met antibiotica over gaat, maar helaas heeft Rob weer pech.
Dus nu weer wachten en over 2 weken operatie 28.. Niet normaal eigenlijk.
En heel heel hard duimen dat Rob niet nog vermoeider wordt en zeker hopen dat een verkoudheid of griep bij hem niet toeslaat.
Beetje down verliet ik het ziekenhuis en Rob was helemaal moe. Hij sliep de terugweg en de rest van de middag is hij thuis gebleven. Hopelijk morgen weer wat beter.
Nog iets leuks? Ja hoor Wiese heeft haar tweede zwemles gehad! Ze vond alleen het water veel en veel te koud. haha

Geen opmerkingen: