maandag 28 maart 2011

28-03 13 april operatie aan de benen

Het was vroeg weg vanmorgen. Om 9 uur moesten bij Rob al foto's gemaakt worden voor de benen, dus dan weet je dat je vroeg op pad moet. Rob was natuurlijk nog niet wakker, want de kinderen zijn nog in de wintertijd. Dus hem maar op het laatste moment wakker gemaakt en even wat laten drinken en hup de auto in. De boterhammen maar meegenomen.
We waren natuurlijk weer te vroeg, maar gelukkig konden we bij de röntgen meteen terecht. Rob kent natuurlijk de klappen van de zweep en werkte keurig mee. Eerst de foto's van de heupen en daarna van de onderbenen.
Op naar de poli waar Rob eerst maar even zijn boterhammen opat en we hadden daar aanspraak genoeg, want iedereen die daar rondloopt kent Rob inmiddels.
Ook bij de orthopeed Dr. Hosman konden we eerder terecht. Dr. Hosman nam de tijd om de foto's te bekijken. De krammen kunnen operatief verwijderd worden en hij kon het regelen dat dit al op kort termijn gaat gebeuren namelijk op 13 april. Dat is super, want dan is dit gebeurt voordat Rob weer aan zijn buik wordt geopereerd. Om dit samen te doen is niet zo'n goed idee ivm infectie gevaar. En daar kan ik me in vinden.
Opzich is dit een relatief eenvoudige operatie. Maar Dr. Hosman kent Rob ook inmiddels en hij zei ook:"Als ik enigzins moet wringen aan het bot dan gaat Rob daarna even in de gips." En ook daar kan ik me prima in vinden, want tegenslagen hebben we genoeg gehad. Nee dr. Hosman neemt geen risico meer en daar ben ik blij om. Het is fijn om daar niet steeds meer voor hoeven te praten.
De foto's van de heupen lieten toch een dysplasie zien. Zijn heupkom is wat ondiep, maar om daar nu iets aan te doen dat leek ons geen van allen verstandig. Want dat is weer een hele grote OK met lange tijd gips en er staat voorlopig genoeg op het programma. Mooi optijd naar huis om nog enigzins te kunnen genieten van het mooie weer.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het valt niet mee he..
Aan de ene kant supertrots op alle kinderen die het zo goed doen, aan de andere kant hangt er continu iets boven je hoofd.
Dat jullie nog niets aan jullie huis kunnen/mogen veranderen begrijp ik echt niet. Iedereen kan toch zien wat een gesjouw het zo is?! Maar ja, de bureaucratie he..

Geniet van het mooie weer, je verliefde dochter en de andere schatten!!

Liefs Peggie & Faya