maandag 28 oktober 2013

28-10 tjoeke tjoeke race race

Ik geloof dat de dagen op dit moment alleen maar uit zorgen en infusen bestaat. Woensdag is de kuur Ceftriaxon begonnen. Dat betekent gewoon weer vanaf 14 uur aan de pomp vast zitten. Soms kan ik wel even een infuuszak in de kleine TPV pomp doen, maar als de TPV ook gestart wordt, dan moet hij aan de paal vast.
Cambridge diploma!!
Woensdag was nog wel even een trotse moeder momentje. Myrne mocht haar Cambridge diploma op halen.
Met zeer goede cijfers nog wel en dat is natuurlijk altijd leuk. Mathematics, English and Science. Daar is ze voor geslaagd.
Donderdag moest moest ik Rob wel eerder van school halen voor de AB kuur. Komt omdat je woensdag pas om 16 uur kon starten. En dat is dan eigenlijk weer te laat omdat de TPV dan nog later gestart kan worden.
Maar gelukkig kon Rob donderdag voormiddag wel mee met de klas voor een tennisles. 1x per jaar gaan de klassen tennissen. Dus mocht ik de sportrolstoel gaan brengen naar school en daarna naar de tennisbaan. De kinderen vonden de sportrolstoel helemaal te gek en Rob kon gelukkig gewoon met de kinderen meedoen en toen de oefeningen te moeilijk waren (bepaalde loopoefeningen kan hij niet natuurlijk) zette ik snel twee pionnen neer en zo kon hij achtjes rijden wat heel belangrijk is in het rolstoeltennis.
Vrijdag werd ik gelukkig nog gebeld door dr. Draaisma. Helaas was er nog geen uitslag van de kweek en aangezien het weer weekend werd besloten we om door te gaan met de ceftriaxon. Vrijdagmiddag zijn Rob en Wiese altijd vrij, dus was het wat makkelijker met de infusen. Het aanprikken van de nieuwe PAC is nog altijd gevoelig dus lieten we die vrijdag gewoon zitten. Dan maar vocht aansluiten op de TPV pomp en daarmee naar school. Zo krijgt het wondje bij de PAC ook rustig de tijd om te herstellen. Wel een verschil met de vorige keer. Vorige keer was na de operatie het gebied rondom de PAC helemaal opgezwollen en kwam er bij verwijdering van de PAC naald ook altijd extra vocht mee (gelig). Nu is het gebied helemaal niet gezwollen.
haren wassen liggend op de bank
zaterdag was het weer een keer tijd om te gaan tennissen. Eindelijk kon Rob weer gaan rolstoeltennissen. Dit keer in Boxtel in de zaal. En ondanks dat zijn nek nog enorm pijn deed genoot hij en had hij enorme lol met Jurre en andere jongen in een rolstoel. Het is zo leuk om daar kinderen te zien genieten ondanks hun beperking. En even hebben ze ook geen beperking, want ze rijden best hard in die sportrolstoelen.
Het nadeel is wel dat ik nu geen tijd meer heb om naar het voetbal van de jongens te gaan kijken. Dat wordt dan vaker naar de training gaan kijken. En in het voorjaar gaat het tennis weer naar woensdag omdat ze dan weer naar buiten gaan.
Zaterdagmiddag was dus weer thuisblijven. Gelukkig hebben we een nieuwe hobby, namelijk armbandjes maken. En zo zaten Luuk (voor zijn vriendin) Rob (armbandje voor Alba), Wiese en ik gezellig kraaltjes te rijgen.
En zondag gingen we verder. Wel zonder Luuk, want die was met Stan, Gijs en papa naar Kerkrade naar Roda-PSV. Myrne was in Best aan het turnen en zo kwamen we ondanks dat we gewoon thuis moesten blijven door die infuuspomp de zondag wel door.
Draaisma had ondanks dat hij geen dienst had ook nog de uitslag van de kweek doorgemaild. Idd een bacterie gevonden (enterobacter cloacae). Ook mailde hij dat deze bacterie minder gevoelig was voor ceftriaxon en ik moest de urine nogmaals laten testen. Maar gelukkig kan ik dat ook zelf en ik kon wel terug mailen dat nitriet nu negatief was en leuko's heel licht positief. Hij zou mij maandag bellen.
Maandag was nog mogelijk meer een zorgdag. Bijna de hele dag alleen maar met Rob bezig geweest. In de ochtend eerst natuurlijk de normale verzorging (stoma, katheteriseren, infuus afsluiten, wassen omkleden etc) en om 10.45 weer naar school. Het was lekker stormweer dus was het wel heerlijk om even buiten te lopen. Maar tussen de middag al beginnen met de infusen. Helaas is tussen de middag te kort voor alles dus dan maar meer naar school. Draaisma had ondertussen al gebeld dat hij nu graag een nieuwe urinekweek wil. Dit om te kijken of bacterie reageert op ceftriaxon of niet. Dan maar weer terug naar school om urine op te vangen en weer naar Eindhoven wegbrengen.
En dan blijkt uit school dat Rob zijn haren op een of andere manier heel erg vies zijn (verf oid) en dat je dan weer alle creativiteit uit de kast moet halen om zijn haren te wassen. Tenslotte was de PAC aangeprikt. Moet zeggen dat het liggend op de bank met een teiltje nog niet zo slecht ging. En meteen daarna maar de halve vloer gedweild. Twee vliegen in één klap. :-)


Geen opmerkingen: