maandag 7 juni 2010

07-06 Gips is eraf!!

Toch weer spannend vandaag of nu eindelijk na bijna 14 weken gips, zijn benen hiervan eindelijk weer verlost van zouden worden. Vroeg opstaan, de kinderen klaarmaken en om 8.15 uur naar Nijmegen. Eerst werden we bij de röntgen verwacht. We hoefden eigenlijk maar amper te wachten ondanks dat we te vroeg waren. De foto's zagen er weer beter uit. De breuklijn die nog vorige keer nog duidelijk te zien was, was nu aan het vervagen.
Dus op naar de orthopedie. Ook daar konden we al vrij snel terecht. Dr. Tigchelaar bekeek de foto's en ook hij zag een duidelijke verbetering. 100% is het zeker nog niet, maar hij ging even overleggen met dr. Hosman of zijn gips eraf mocht. Er werd inderdaad besloten om het gips eraf te halen, maar Rob mag de komende 14 dagen er niet opstaan en eigenlijk zo min mogelijk kruipen. Oeps dat wordt dus eigenlijk de komende twee weken hem vastbinden op een stoel, iets wat een bijna onmogelijk taak is. Maar ja. Toch maar hopen dat het steviger is dan verwacht.
De chirurgen waren opgepiept ondertussen, maar omdat ze er nog niet waren, besloten we toch maar vast naar de gipskamer te gaan om het gips eraf te halen. Daar werd Rob heel hartelijk onthaald en werd zijn angst zeer snel weggehaald, niet treuzelen, maar doorpakken.
Het is echt goed dat zijn gips er nu af is, want zijn huid is best beschadigd, 14 weken huid, wat normaal moet worden vervangen zit er nu nog op. Net een slangenhuid, die je er zo af kunt halen. Ook een paar drukplekjes kwamen te voorschijn. Zijn benen staan wel best recht!! En dat is een stuk beter dan voorheen.
Weer terug naar de poli, waar dr. Tigchelaar nog even kwam kijken naar de benen en hij vond ze stevig genoeg gelukkig. Rob moet geen schoenen aan, maar gewoon sokken.
Even later kwam René Wijnen ook langs. We besloten om eigenlijk de komende weken even niks te veranderen. Gewoon twee keer per dag te spoelen, tramadol doorgeven en door blijven gaan met de sondes. Even geen scans enzo. René Wijnen wordt binnenkort hoogleraar in Rotterdam (Sophia kinderziekenhuis) en hij neemt Ivo de Blaauw mee. En wij gaan natuurlijk nu ook naar Rotterdam, want een andere chirurg is voor Rob geen optie. Zij kennen Rob zo goed, dat is gewoon veel makkelijker. Over 14 dagen hebben we de afspraak bij de orthopeed en bij Ivo de Blaauw.
Onderweg naar huis kwamen we Ivo nog tegen en ik vertelde wat we hadden besloten. Ook hij vond het een goede beslissing en over 14 dagen kijken we verder. Het spoelen blijft pijnlijk en het oprekken is gewoon heel pijnlijk en het lijkt niet echt te werken.
Maar het gips is eraf en dus een stapje vooruit. Al valt het niet mee om Rob rustig op bed te houden, hoewel zijn benen natuurlijk nu nog pijnlijk zijn na al die tijd. Wel kon Rob eindelijk in bad en veel "slangenhuid"is er al af.
We hebben Myrne uitgezwaaid voor 4 dagen schoolkamp. Gelukkig waren we net op tijd thuis. En Rob liet aan iedereen trots zijn benen zien!

1 opmerking:

Natasja zei

wow da's lekker.. eindelijk!!!!!!! Nu dan 'de rest' ook nog.. maar ja dat zal wel te veel gevraagd zijn omdat snel op te lossen.. Maar ik hoop dat het toch verbetering in gaat komen! (darm)

Hoe staat het met de lift enz.. zit er al schot in?

ps. wij waren niet in de dierentuin, Kay was de volgende dag jarig en dan werd het veelste laat voor hem om genoeg te slapen. (hij was nu al om 5 uur wakker.. hihi)