zaterdag 10 september 2016

10/09 Een rustige dag

Soms kunnen nachten gewoon niet slechter. Gisteravond had Rob weer hoge koorts en zijn saturatie was echt slecht. Steeds weer extra zuurstof en aangezien hij zijn kapje altijd vlak bij zijn mond heeft liggen moet je bij elke beweging die hij maakt weer zijn kapje vlak bij de mond leggen om zo ervoor te zorgen dat de saturatiemeter eindelijk stopt met zijn gepiep.
Dus na een nacht van niet slapen (ok49) volgende een nacht van weinig slapen. Rob was zo onrustig. Maar gelukkig is de koffie in het Radboud gratis.
De ochtend begon gewoon weer om half 8 met paracetamol en helaas ook met 38.3 Het zal ook nog wel van de OK komen maar toch.
Gelukkig wilde Rob wel eten en drinken dus dat stemt weer iets gerust. Gelukkig mocht ik weer mee bij de visite zitten. Er werd afgesproken dat er om 12.15 bloedgeprikt zou gaan worden om de anti Xa spiegel te bepalen. Zo kun je controleren of de fraxiparine die we nu spuiten op peil is. Gelukkig ging Jos het zelf doen. De ochtend ging zo wel voorbij. Rob lag rustig met zijn tablet te spelen. Meer wilde hij niet.
Het prikken werd wel lastig. Door de OK zijn er een paar vaten gewoon kapot geprikt en was er niet zoveel plek meer. Gelukkig konden we nog net wat bloed eruit krijgen. Helaas niet meer genoeg voor de kweek. Wel jammer omdat hij gisteren nog koorts had, al is het eigenlijk de verwachting dat die meer komt van de lijnverwijderen dan van een evt nieuwe infectie. Wel gaan we voor de zekerheid een urinekweek inzetten.
Een uur later kwam Jos weer terug met de uitslagen. Helaas is de anti Xa spiegel veel te laag en moeten we nog meer fraxi gaan spuiten. Het CRP was weer gestegen naar 140 maar ook dat kan komen door de operatie. HB blijft laag 4.9 en we moeten zijn saturatie goed in de gaten blijven houden want door de lijnverwijdering kunnen er stolsels losgeschoten zijn en verkeerd zijn gaan zitten. Kortom allemaal zo'n beetje mindere dingen.
Met Rob had ik afgesproken dat we wat rekenwerk zouden maken van school en gelukkig ging hij hiermee akkoord en zo hadden we al snel heel les 1 af. Daarna had Rob weer gewoon zijn rust nodig. En dat kreeg hij want er kwam toch niemand.
Pas in de avond kwamen papa en Wiese even. Rob vond het heerlijk om ze te zien. En ik ook uiteraard!! Even met zijn vieren terwijl Stan, Gijs en Luuk ook in Nijmegen zaten maar dan in de Goffert bij NEC-PSV.
Ondertussen kon ik gewoon mijn werk doen met het klaarmaken van de riedel antibiotica en paracetamol. Helaas nam de koorts ook weer toe. Maar dat begint inmiddels een avondfenomeen te worden. Echter 39.1 is best hoog. Maar de paracetamol deed wel zijn werk.
Tegen half 9 gingen papa en Wiese weer naar huis.
Het was een rustige dag. Voor Rob niet verkeerd want veel bij te zetten heeft hij echt niet.

Geen opmerkingen: