donderdag 7 februari 2013

07/02 TPV geslaagd!

Nadat gisteravond na de tramadol ook nog paracetamol was gegeven werd Rob langzaam pijnvrij en kon hij heel goed slapen. Helaas voor mij was het deurendichtgooibal dus af en toe schrok ik wakker door een harde knal.
De ochtend verliep rustig. Rob ging, na lekker te zijn gewassen om 10 uur naar school. Een uurtje waarin hij vooral zijn rekenwerk had gemaakt. Terug op de kamer ging ik hem verschonen en het bleek dat Rob nog niet had geplast. Wel vond ik zijn ogen minder hol ataan en het lijkt net of al het vocht wat hij nu binnenkrijgt via IV helemaal wordt geabsorbeerd door zijn lijfke.
Floortje kwam snel even binnen met echt heerlijke courgettesoep en zelfs Rob at daar smakelijk van mee. Ook Peggy kwam nog snel even binnengewipt en zo kwamen we de tijd wel door. Bedankt beide.
De middag was totaal niet rustig. Nadat de TPV was gestopt mocht ik de antibiotica aansluiten. Ondertussen nam de TPV verpleegkundige de laatste zaken door en ook de zaalarts kwam nog even langs. En ze bevestigde mij vermoeden dat het inderdaad lijkt of Rob nu al het vocht absorbeert.
De PAC naald werd eruit gehaald en eindelijk was het minder drama omdat ik er een ander type pleister heb opgeplakt. De mepilex borderlite doet geen pijn bij het afhalen dus dat scheelt alweer.
Ondertussen mocht ik laten zien dat ik de voeding alleen kon klaar maken en alle handelingen mocht ik nu ook zelf doen en ik was geslaagd! Helaas geen diploma als bewijs dus ga ik zelf maar weer een certificaat maken. En dat dat nodig is bewijst het feit dat de zaalarts zei dat Rob moest blijven vanwege de AB kuur, maar toen ik zei dat ik dat ook thuis mag doen een verbaasde blik kreeg.
Dus maar een keer een portfolio maken.
De PAC moest nog worden aangeprikt, maar iedereen geloofde het wel en ik mocht nu zonder toezicht verder gaan en voor Rob was dit veel beter en hij liet het nu zonder schreeuwen toe.
De dietiste kwam nog langs en komende tijd ga ik nog beter alles opschrijven wat Rob allemaal eet en drinkt dat daar misschien een samenhang met zijn highoutput is.
Rob ging ondertussen lekker eten en vandaag had hij wat frietjes besteld. Eigenlijk mocht dat niet meer want daardoor zou stoma harder kunnen lopen, maar dat stoma liep ook hard na bv witte rijst.
Dus we kijken wel.
Dr. Jos Draaisma kwam nog even binnen en er moet echt morgen bloed worden afgenomen en de urinekweek moet in de gaten gehouden worden.
Verder vooral die 830 TPV aanhouden en kijken wat er gebeurt. Wel heb ik de spina poli af moeten zeggen, want juist in de middag moet er en antibiotica en TPV worden gegeven en ik zie dat niet zitten om dat gedurende een lange polimiddag allemaal te doen.
Morgen dan echt naar huis. Wel een hoop spullen mee te sjouwen. En dan moet je ook nog op zoek naar een plek in je huis waar al die extra spullen weer in kunnen. Het is ongeveer een linnenkast vol extra spullen. En dan besef je ook steeds meer dat verbouwen van je huis totaal geen optie meer is, omdat Rob een slaapkamer zou krijgen met echt de minimale afmetingen die er voor staan en daar is totaal geen rekening gehouden met deze zorgvraag.
Nu op naar morgen en hopelijk weer een beetje goede nacht.


1 opmerking:

Aukje zei

Lieve Gitte,

Hopelijk hebbben jullie een goede nacht gehad en vandaag fijn naar huis!!!
Ik heb bewondering voor de manier waarop jullie alles doorstaan.

Je bent in mijn gedachten

lieve groet,
Aukje(oma van Collin)