zondag 17 februari 2013

17/02 Midweek Meerdal, TPV gaat goed

Ondanks de carnaval hadden we besloten om even een midweek weg te gaan. Thuis blijven in dit huis is geen optie met alle kinderen en even weg is lekker. De winkel was 2 dagen dicht en de andere 3 dagen ging papa gewoon even naar huis steeds.
Myrne heeft alweer een tijdje 'verkering' en dus mocht haar vriendje Indy ook mee. Stan en Manouk gingen nog wel 2 dagen carnaval vieren in Schijndel omdat Manouk daar bij de dansgarde zit.
Dus ging ik met 5 kinderen en een volgeladen auto naar Meerdal. Papa zou met Luuk en nog meer spullen nakomen. Luuk deed nog mee met de kinderoptocht.
We hadden een campingkast volgeladen met verzorgings spullen en op die kast kon ik zo mooi alles wat nodig is voor de antibiotica IV en TPV op klaar maken.
Om 15 uur waren we op Meerdal. Helaas was ons huisje natuurlijk weer niet klaar en we hadden onze tijd toch al hard nodig want Rob wilde ik om 16 uur aan de TPV hebben. Gelukkig was de mevrouw al aan het poetsen en toen zij weg was, deden we alles nog maar even dunnetjes over. Bij de keuken was dat geen overbodige luxe en vanwege de TPV wilde ik alles echt goed schoonmaken. Myrne en Indy hielpen heel lief mee en zo waren we keurig op tijd klaar en kon de vakantie beginnen.
 Papa en Luuk arriveerde ook en we hadden mooi al pasta van thuis meegenomen en in een mum van tijd zaten we aan tafel.
Het park was prachtig. Het was ruim 10 minuten lopen naar het overdekte centrum maar opzich was dat wel lekker. Steeds buiten.
Dinsdag was het natuurlijk allemaal even zoeken hoe we het gingen doen. Papa ging met 5 kinderen alvast naar het zwembad en ik bleef met Rob achter omdat de antibiotica ook nog eerst gegeven moest worden en de inlooptijd van TPV moeten we langzaam afbouwen. Maar om 11 uur konden ook wij naar het zwembad.
Ze hadden daar een prachtige ruimte voor de invalide en in het zwembad zelf was het vooral tillen om Rob van ene bad naar ander badje te krijgen. Wiese kon nu ook al echt zwemmen. Geen drijfmiddelen meer nodig en bijna diploma A.
's Middags gingen we adventure golf spelen. Dat was verschrikkelijk leuk. Helaas was Gijs niet helemaal fit, maar hij ging wel mee en als Rob niet meer bij de bal kon komen maakte Gijs het voor hem af. Ons verliefde stel had hele vreemde manieren om te golven.
En om onszelf ook een keer makkelijk te maken gingen we daar in het buffet restaurant eten. En het was een heel goed lopen buffet.
Woensdag moest John helaas al vroeg weg, maar gelukkig konden we gewoon alles doen. Gijs was intussen echt te ziek en daarom bleven ook Myrne en Indy in het huisje en ging ik met Luuk, Wiese en Rob naar het zwembad. Dat moet je wel in de ochtend doen, omdat de PAC naald dan even eruit is. In de middag moet de PAC weer worden aangeprikt en dan kun je niet meer zwemmen.
Om 15 uur kwam John samen met Stan en Manouk weer terug en zo was ons gezin compleet. Heerlijk en genieten. In de avond konden de Stan Myrne en Luuk en de aanhang gewoon gaan zwemmen en Wiese wilde ook dus ging ik ook maar mee.
Donderdag weer alleen met 8 kinderen. Weer eerst zwemmen. Stan en Manouk gingen nu mee met ons, Gijs ging gelukkig ook even mee en Myrne en Indy gingen schaatsen. Iedereen genoot en we hadden heel veel lol. 's Middags begon het enorm te sneeuwen en Luuk vond dat vooral fantastisch, samen met Wiese sneeuwballen gooien blijft leuk natuurlijk. Papa kwam even terug, maar ging om 17 uur samen met Gijs weer naar huis. In de avond gingen de 5 weer zwemmen. Ja als ze ouder worden kunnen ze veel alleen en ik weet dat ze heel goed op Luuk zouden passen.
Rob en Wiese gingen lekker vroeg slapen en ik had zowaar een momentje voor mezelf alleen op de bank.
Vrijdag zit het er dan alweer op. Gelukkig hielp iedereen geweldig mee met opruimen en niet te geloven om 10 uur sloot ik de AB af bij Rob en om 10.30 reden we weg. Precies optijd klaar.
Ja het was even genieten. Vooral genoten van de kinderen. Want het blijft een feit, als de kinderen het goed hebben dan heb jij het ook goed. Dat is rijkdom.
Wat ook mooi is om te zien. Dat Rob het op de TPV uitstekend doet. Eindelijk zien we een beetje kleur op de wangen. Zijn stoma loopt nog te hard, maar vanaf vandaag even strenger op zijn eten letten.

Geen opmerkingen: