woensdag 6 februari 2013

06/02 TPV loopt. Urineweginfectie erbij

De nacht was een nacht met een heel veel roepende Rob die dan even au au au riep. Dit is eigenlijk al een paar nachten aan de gang. De nachtzuster vertelde om 1 uur dat ze om6 uur controles ging doen, maar ik vroeg meteen of dat ook kon wacjten tot Rob wakker was. Tenslotte Ijn die controles alleen belangrijk voor de visite die pas om 10 uur of zo is.
Gelukkig stemde ze toe en zo hadden Rob en ik de nacht en ochtend voor onszelf.
De pijn die Rob af en toe heeft die bleef ook de hele dag bestaan.
Maar eerst ontbijt. De visite van Rob metde artsen was helaas zonder mij want ze vonden het toch noet zo nodig en de vorige keer wasbij een ander specialisme. Ik was enorm teleurgesteld, maar besloot om maar verder te zwijgen.
Er werd bealten dat de urine na moesten geken op natriumgehalte dus ging ik Rob katheteriseren en zag meteen dat de urine niet goed was. Gelukkig zag ik de dienstdoende kinderarts op de gang en vroeg hem of de urine ook getest mocht wordenop infectie. Ik kreeg eerst als antwoord dat urine wel vaker troebel was, maar na een beetje aandringen van mijn kant besloot hij om een sediment te doen en wat was ik blij dat hij had geluisterd, want onderdaad bleek Rob een urineinfectie te hebben. Ook dat nog. En de antibiotica moet via IV en dus werd besloten een AB te nemen, die maar 1x per dag hoeft worden toegediend. Zo kan dat mooi voordat de nieuwe TPV wordt aangezet. Ook bleek dathet natrium gehalte in urine te laag was. Eigenlijk zouden ze ook daar het liefst IV natrium vpor toedienen, maar datmag niet samen lopen met TPV. Dus werd er besloten omdat het natriumgehalte in het bloed nog goed was, om daar even niks aan te doen en vrijdag opnieuw bloed te prikken om te kijken wat natriumgehalte doet.
Kortom een heel verhaal en weer wat erbij.
Om 11 uur ging Rob een uur naar de ziekenhuisschool. Zo fantastisch dat die er is en de juf is ook enorm lief voor Rob en ze hebbeb echt hard gewerkt in dat uur.
Na het eten kwam Masja ook nog even met Rob spelen en Rob geniet dan met volle teugen. Gelukkig kwamen ze ook de televisie maken,
Daarna kwamen papa en Wiese op bezoek. Wiese kwam in mijn armen gerend. De antibiotica werd gestart en daarna moest de PAC naald eruit. Altijd fijn dat papa er dan is omdat we het dan mooi samen kunnen doen.
Een uurtje later moest dan toch weer de PAC worden aangeprikt om TPV op te starten. Van te voren nog wat uitleg gehad over wat te bestellen en hoe en wat te doen bij problemen.
Daarna mocht ik alles alleen doen onder toezicht. Oh ik zal er nooit aan wennen als mensen op mijn vingers meekijken want steevast word ik er nerveus van. Gelukkig ging het helemaal goed en de TPV werd gestart.
Papa en Wiese gingen weer naar huis en Rob wilde eten. Gelukkig hoefde hij daar niet meer lang op te wachten.
Dr Draaisma kwam ook nog even langs en we bespraken de dag en het natrium probleem. Ook de inlooptijd van TPV werd besproken en die wordt uiteindelijk 16 uur omdat we ook rekening moeten houden dat zijn blaas in ruste ook niet functioneert. En zo is het maar goed dar Dr Jos Draaisma echt goed met je overlegt en samen één lijn zitten. Maar nu eerst ook rust voor Rob en proberen hem goed gevoed te krijgen en zeker op gewicht.
Rob had op dat moment ook weer pijn en de kinderarts vond het prima dat Rob ook tramadol kreeg. We hopen dat de pijn van de urineweginfectie afkomt wat goed eens zou kunnen.
Even later kwam zijn grote vriend Stefan op visite en de avond kon voor Rob niet meer stuk. Een grote glimlach verscheen op zijn smalle snoetje. En dat blijft mooi om te zien.
Hopelijk kan Rob vanacht een beetje slapen en heeft hij niet te veel pijn.

Geen opmerkingen: