dinsdag 28 juni 2011

28-06 vandaag OK nr. 27 Portacat ofwel PAC

Gisteren was het extra vroeg op want om 9 uur moest Rob zich al melden in het Radboud om een antibioticaspiegel te prikken. De dag ervoor alles ingepakt en gepoetst want we zouden ook al meteen moeten blijven voor de operatie de dag erna.
Na afscheid genomen te hebben van de kinderen met warm weer opweg naar Nijmegen.
Onderweg zag ik nog een lange file door een aangereden zwaan, midden onderweg keek het diertje in het rond, en wat een file dat kan veroorzaken, niet te geloven. Maar dit terzijde.
Keurig op tijd in het Radboud. Rond 9,10 werd er de eerste keer bloed afgenomen. Gelukkig kon dit uit de broviac lijn dus dat scheelde een hoop geprik. Daarna was het wachten op dr. Michel van de Flier. TJa dat gesprek was toch wel lastig. De bloedwaardes waren opzich allemaal goed. Het is gewoon heel hard duimen dat de antibiotica (linezolid) spiegel goed is anders moet rob alsnog de AB via infuus krijgen, en aangezien we eigenlijk binnenkort op vakantie willen (ja helaas voor de inbrekers er is steeds iemand in huis en mijn man is ook thuis te vinden regelmatig).
Dan zal er nog eerst goed rond de tafel gezeten moeten worden. Maar zover is het nog niet. Volgende week terug komen voor weer een bloedafname en een controle.
Meteen erna was het tijd voor de tweede bloedafname (spiegels moeten altijd 2x geprikt worden top/dal spiegel)
Daarna gingen we naar boven naar afdeling de Vuurtoren. Rob was meteen weer thuis en vele werden begroet met een zwaai en een lach. Kamer 14.
De chirurg Horst Scharbatke kwam langs en keek naar zijn tenen en vond het ook een beetje zorgwekkend, dus duimen dat de AB aanslaat.
Ik vroeg hoe laat Rob aan de beurt was, maar hij wist het nog niet. Ik gaf aan dat als Rob pas 'smiddags hoefde dat ik graag naar huis ging en dat mocht en zo geschiedde het.
Nadat Marlaine nog even naar de gastro was wezen kijken en zei dat er morgen een nieuwe in moest en dat het nogmaals aangestipt moest worden, mochten we naar huis. Vandaag is Rob rond 14 uur aan de beurt.
Tja en dan kom je in die warmte thuis en Rob toch maar in een klein badje gezet. Door die Broviac mag Rob niet in het water en niet in het zand, maar dat is na vandaag verleden tijd.
Nu is het alweer ochtend, 22 graden en dadelijk gaan we weer terug. Myrne heeft haar laatste proefwerk en Stan heeft na morgen vakantie. De andere gaan nog ruim een week door. Maar eerst vandaag. Het is allemaal te volgen op twitter onder de naam @Rob_hero #okrob27. Daar zijn nog heel veel tweets meer te vinden over dat belachelijke plan om het PGB af te schaffen. Soms vind je super anekdotes van andere mensen. We strijden voort, maar eerst deze operatie weer..

1 opmerking:

fransis zei

het houd ook nooit op bij jullie he,
jullie halen ons bijna in wij zitten nu op 29 ok's.
portecat heeft fransis ook gehad wel ideaal hoor.
wel fijn om weer thuis t e zijn als jullie even gewacht hadden maandag moeten wij innijmgenzijn konden we even buurten jammer . we moeten een keer iets afspreken ook leuk voor de kinderen .
gr van ons en een dikke kus voor rob van fransis