dinsdag 7 juni 2011

07-06 Vochtbalans is op het randje

Het weekend is weer geweest. We hebben er maar een lekker weekend van gemaakt. Zaterdag ben ik met de kinderen namelijk bij tante Rosanne en Ome Arjen geweest, waar de kinderen lekker konden zwemmen. Helaas kan Rob dit nog niet door zijn broviac, maar hij vermaakte zich uitstekend met andere dingen. Mijn broer kwam ook nog met zijn 2 dochters en dus leek het wel feest. We aten ook nog lekker hamburgers. Ja genoten hebben we van het mooie weer.
Zondag was het weer tijd voor de Techniek academie met Luuk. En Gijs won een voetbaltoernooi in Wintelre en had als keeper nog een belangrijk aandeel erin gehad (trotse moeder weer he)
Rob had het wel gehad zondag na die zaterdag. Ja hij gaat vooruit, maar het is na een drukke dag wel inboeten. Ook zijn stoma blijft net te veel poduceren (500-700) en dat kun je 's avonds heel goed zien aan zijn ogen. Die gaan dan hol staan. Dus wordt het elke nacht compenseren met sondevoeding en extra vocht. En dan is het 's morgens weer goed, maar in de loop van de dag, plast Rob ook minder en dat is een teken van uitdrogen.
Maandag is hij weer een hele dag naar school geweest. Helaas weer een keer op en neer gemoeten om zijn zakje te legen en omdat nog pijn blijft houden aan de gastrostomie.
Vandaag moest Rob naar het Sophia Ziekenhuis naar Ivo de Blaauw.
Meteen na school (weer extra op en neer geweest intussen) om 12 uur maar naar Rotterdam. Om 14 uur riep Ivo ons al en Rob kreeg de tramadol omdat zijn dikke darm vandaag gespoeld ging worden. Natuurlijk kan ik dit zelf, maar Ivo wilde een keer meekijken of nu er geen ontlasting meer inkomt sinds het ileostoma, Rob minder pijn heeft.
Een uur later werden we weer binnengeroepen. Op zich gaat het inderdaad vooruit met Rob en de wonden genezen uitstekend. De vochtbalans is inderdaad op het randje en Rob krijgt er nu ook imodium bij. Ivo gaat nog overleggen met Dr. Draaisma of het verstandig is om de broviaclijn te vervangen door een pac(portacat.)
Dit omdat Rob bij dehydratie (uitdroging) heel moeilijk te prikken is en het blijft allemaal maar trickie nu.
Gelukkig kunnen we wel makkelijk compenseren door de gastrostomie. Morgen moet ik bellen voor de mickeybutton. Dat is beter dan de tube die er nu inzit. Die werd overigens ook vervangen omdat de opening moest worden aangestipt.
Het spoelen verliep redelijk. De pijn was nu wel acceptabel, al blijft het naar om te zien dat Rob nog pijn heeft. Net als bij de gastro overigens want het vervangen van de tube was geen pretje.
Om 16.30 naar huis en natuurlijk heerlijk de files in.
Nu 20 juni naar de kinderarts. Sowieso moet de broviac eruit anders wordt het geen vakantie, want Rob mag nu absoluut niet zwemmen en in het zand spelen en hij is al genoeg beperkt.
Helemaal moe kwam Rob thuis. Maar eerst weer verzorgen en dan lekker naar bed.

Geen opmerkingen: