dinsdag 31 maart 2009

31-01 Weer wat erbij

Een zeer goede nacht doet moeders ook goed. Het is best vermoeiend allemaal, maar gelukkig doet een nacht slapen wonderen. Om 6 uur werden we pas wakker. Rob en ik sliepen door alle piepjes heen.
Het spoelen begon dus met het inbrengen van water. Het ging weer vastzetten en René Wijnen werd er snel bij gehaald. De canule werd ingebracht en terwijl ik weer vanalles moest doen kwam de chirurg binnen. Gelukkig zag hij nog net waar ik mee bezig was. Hij vertelde dat de canule een goed idee was, maar dat hij niet wist hoe het nou ontstaat. Zijn darmen verkrampen ergens en daardoor kan er niet eens lucht uit, en wordt zijn buik heel bol.
Dus weer een paar vragen erbij, maar we kunnen het nu wel kunstmatig verhelpen.
Ook de dermatoloog kwam nog langs. Rob heeft al maanden uitslag op zijn buik en billen. Ze hebben al getest op schimmels, maar dat is het niet. Het is een allergie-eczeem. Er wordt nu een speciale zalf voor Rob gemaakt omdat je het eigenlijk droog moet houden, maar dat is natuurlijk onder zijn luier onmogelijk. Een plekje op zijn billen is cubitis (doorligplek) en moet ook behandeld worden. Ook moet Rob nog op de poli komen bij de dermatoloog. Ach die hadden we nog niet gehad dus kan er nog wel bij.
Gelukkig gaat het wel weer wat beter. De morfinen is er sinds 18 uur af en dan mag Rob om 21 uur van de monitor af.
Hij heeft ook heerlijk geschilderd met Masja. Kon ik lekker even met de moeder van Krijn en Kay koffie drinken op het dakterras. Zijn bed en haren waren overigens ook mee geschilderd. Zijn grote vriendin Lotte kwam nog gezellig langs en Rob had praatjes voor 10. Gelukkig zagen we papa en alle kinderen ook weer vandaag. Ik ging lekker met de andere 5 naar de speeltuin op het dakterras en John kon even op Rob passen.
Zijn buik was nog erg gezwollen en op advies van René Wijnen moest ik nogmaals de canule inbrengen. Dat was pijnlijk, maar het ontlucht wel al is het maar een beetje. Weer een handeling erbij. Maar als het helpt.
Rob ligt nu helemaal uitgeput te slapen. Maar hopen dat het morgen allemaal weer beter gaat.

Geen opmerkingen: