maandag 26 december 2011

25-12 Eerste kerstdag

En zo wordt je dus eerste kerstdag wakker in het Ziekenhuis. Ach het is zoals het is zullen we maar weer zeggen. Rob heeft de nacht goed doorgebracht. Tja die is zo gewend aan die piepjes dat hij er gewoon doorheen slaapt. Hij was wel vroeg wakker, en omdat er tegenwoordig betaal TV is werd het een keer op een andere manier Rob bezighouden. Maar een paar spelletjes op de nintendo deed wonderen. En toen werd het wachten op de artsen. Dr. Mark Wijnen en dr Horst Scharbatke kwamen samen naar de wond kijken en op het moment dat het stomazakje er weer afging, zag ik het al gelijk. De wond naast het stoma was weer groter geworden. Tja kan er ook nog wel bij. De infectie lijkt wel minder nu. Mark Wijnen keek behoorlijk bedenkelijk moet ik zeggen. Tja nu kunnen ze toch nog niks doen alleen Augmentin IV blijven geven, en dus vroeg ik of dat ook voor 1 dag thuis mocht. Gelukkig zijn de kinderchirurgen hier heel aardig en ze vonden het prima. En dan ben je heel blij dat je inmiddels al die handelingen thuis zelf kunt voortzetten. Maar Mark Wijnen gaf er wel de opmerking bij:"Het moet wel leuk blijven." Tja leuk is het nooit maar even thuis zijn is ook wel fijn.
Nog even 1 maal AB via IV en daarna naar huis waar we lekker even met zijn allen konden gourmetten. Daarna nog even film kijken op de bank met zijn allen. Heerlijk om toch nog een beetje in Kerstsfeer te zijn al is het met een donkere wolk boven je hoofd.
Rond 18 uur werd het dan toch nursetime en Rob aan het infuus gelegd. Ook nog snel even kleren gewassen en wat gepoetst en weer spullen voor de volgende dag klaarmaken.
Iedereen ging lekker laat naar bed en dan weet je dat het voor je zelf een korte nacht wordt. Om 23.45 spullen klaarmaken voor de AB via IV en dan nog half uur inlopen en kwartier spoelen. En dit om 6 uur in de ochtend weer. En dus om 8.30 met lood in de schoenen weer naar het Radboud. Afwachten wat het brengt. Allemaal nog een fijne tweede kerstdag!!

1 opmerking:

sharon zei

ongelooflijk zeg! wat veel pech!
arme jij en arme Rob.. wat frustrerend moet dit zijn!
Maar de AB slaat dus wel aan nu de infectie wel minder lijkt? Ook heel belangrijk want resistentie is echt lastig.. (Veerle is ook al voor bepaalde AB resistent)
Ik hoop voor jullie dat een OK niet hoeft, dat er toch nog een andere optie is om de wond dicht te krijgen. heel veel sterkte!