zaterdag 24 december 2011

24-12 Kerstavond in het ziekenhuis

Zucht het is weer eens zover. Rob ligt weer in het ziekenhuis. Afgelopen woensdag zag de wond rondom zijn stoma er ineens beter uit, maar vanaf donderdag ging het er weer slechter uitzien. Vrijdag wist ik eigenlijk al dat het niet goed was, maar aangezien het bij ons in de bakkerij de drukste 2 dagen van het jaar zijn, kon ik het niet opgebracht krijgen om te bellen.
Ik vroeg nog via twitter of er een arts naar de foto wilde kijken in de hoop dat de arts dan zou zeggen het valt wel mee, maar de arts die heel lief was om te reageren was eigenlijk heel duidelijk..
Toch kon ik het vanmorgen nog niet opgebracht krijgen om te bellen en ging eerst werken. Maar toen ik het stoma van Rob om 12 uur ging verzorgen, wist ik meteen dat we nou niet meer mochten wachten. Dus werd de spoedeisenden hulp gebeld. Na een half uur kreeg ik dr. Marc Wijnen aan de telefoon. Hij stelde 2 dingen voor. Of AB oraal, maar met de kans dat het toch weer niet genoeg hielp, of toch even de wond laten zien om te kijken of Antibiotica via infuus toch niet beter was. Toch maar even naar het Radboud dus.
Ja en op de vernieuwde spoedeisende hulp weet je gewoon dat het even duurt. Eerst kwamen er 2 artsen io , maar het werd me al snel duidelijk dat ze niet goed wisten wat te doen.
Daarna kwam gelukkig Dr. Roxana Rasoulli nog. Ze zag ook wel dat de wond slechter was dan de vorige keer dat ze het zag. Tja eigenlijk werd het al snel heel duidelijk. Rob moest AB via infuus en dat kon absoluut niet thuis opgestart worden omdat ze eigenlijk niet weet of de augmentin IV gaat helpen. Rob zou er nml inmiddels als resistent tegen kunnen zijn. Meropenem is ook nog te snel, want vorige keer waren de ALAT waarden te hoog. Er zou ook nog een schimmel in kunnen zitten, maar om daar nou antibiotica tegen te geven vond ze nog te vroeg. dat brengt allemaal gevaren mee, en ze wil toch dat Rob nog oud wordt. En op kweek wachten duurt ook te lang, want als de infectie naar binnen slaat, dan ben je goed ver van huis.
Dus dan maar naar de afdeling en AB opstarten. De augmentin moet nu in 3 giften gegeven worden en als het dan aanslaat , mag ik Rob thuis de AB via IV geven. Tja dat heb ik tenslotte 11 weken lang gedaan. Slaat het niet aan, dan wordt het kerst in het ziekenhuis. Ook sloot Roxana een operatie om de wond te herstellen niet uit. Kan er ook nog wel bij.
Op de afdeling aangekomen konden we meteen beginnen. Althans ik mocht meteen beginnen hihihihi
Pac aanprikken en infuus aansluiten. Rond 18 uur startte de antibiotica.
John en Stan kwamen samen ook nog spullen brengen en Rob genoot even van hun gezelschap.
En zo brengen we kerstavond door in het ziekenhuis. Voor de andere kinderen thuis ook weer een hele domper, want zo vaak gebeurt er iets als ze vakantie hebben. Vorig jaar ging Rob de dag na kerst het ziekenhuis in en nu dus de dag voor Kerst. Hopelijk is morgen de gevoeligheid van de wond al minder, want dat zou betekenen dat de AB aanslaat, en dan kunnen we alsnog 1ste Kerstdag naar huis al zal dat nooit vroeg zijn. Allemaal hele fijne FEESTDAGEN!!

1 opmerking:

deVoetenBarones zei

Benieuwd of jullie richting huis zijn. Op een bepaalde manier went het wel, dat logeren in ziekenhuis. Eris werd zieker en is vanmiddag opgenomen in streekziekenhuis [we hadden eigenlijk heel andere plannen....]
Groetjes!!