donderdag 21 januari 2010

21-01 Het gaat beter

Eindelijk lijkt het allemaal weer goed te gaan met Rob. Vanmorgen had hij alweer vroeg honger, en na veel aandringen, gaf ik hem toch maar een snee brood met pindakaas. Die werd heel smakelijk opgegeten. Het bleef er ook allemaal weer in.
Zijn ileostoma produceert nu eindelijk weer een normale hoeveelheid ontlasting. Wel plast Rob nog steeds niet voldoende. Masja de pm'er kwam lekker even met hem spelen. Ze deed weer het spel met de gezichtjes. Rob legde uit dat hij nu het meest leek op het boze gezichtje. Hij wil namelijk niet meer ziek zijn en niet meer in het ziekenhuis zijn. Het verdrietige gezichtje hoorde bij mama zei hij, want als Rob weer naar het ziekenhuis moet, is mama een beetje verdrietig. Oeps dat is ontroerend als je kind dat zegt.
Rob was ook wel eens bang, bang voor het prikken. En blije gezichtje: dat was van Masja...
Gelukkig kwam opa Pieter op visite. Ik had ook net een grote ballon gekocht en opa ook en zo kon Rob zich heerlijk afreageren op 2 ballonnen en dat vond hij heerlijk. Rob was nu niet meer boos, maar heel blij dat opa er was.
De rest van de middag verliep rustig. Omdat Rob zo slecht plast, moest wel het infuus omhoog. Morgenvroeg stoppen ze met infuus, en dan hopen dat het beter gaat.
Onverwacht kwam Stefan langs. En dat vrolijkt de boel altijd op. En toen papa, Myrne, Luuk en Wiese ook nog erwaren was Rob helemaal opgeknapt. Stan was ziek thuis en Gijs was onderweg ziek geworden. Even bleef John bij Gijs zodat ik Myrne ook even kon vasthouden. Myrne was daarna weer zo lief om naar Gijs te gaan, zodat papa even met Rob kon knuffelen.
Nu hopen op een goede nachtrust en dan hoop ik morgen in de loop van de dag naar huis. Zo 4 dagen ziekenhuis voor een simpel buikgriepje. Rob kan niet eens meer gewoon als een ander kind ziek zijn. Altijd naar ziekenhuis....

1 opmerking:

Elvira zei

!!! We leven met jullie mee !!!
Knuffel uit Dieren, Elvira