dinsdag 12 januari 2010

12-01 Udo en Echo

Gijs heeft het afgelopen weekend genoten van een heel mooi keepersweekend. Na een rondleiding in het mooiste stadion van Nederland (Philipsstadion), gingen ze trainen. En hij kreeg nog les van Stefan Toonen ook. En toen kon het niet meer stuk. 1 keer slapen en zondag om 17.30 konden we hem weer ophalen. Ik nam Rob mee, want zo kon hij zijn grote vriend weer eens zien. En Rob genoot volop. Gijs had echt een prachtig weekend.
Vandaag was het back to earth. Rob kreeg een Udo onderzoek en Echo van zijn nieren en blaas. Eerst naar school en daarna meteen naar het Radboud. Eerst moest ik daar weer zijn stoma vervangen, omdat die voor de zoveelste keer gelekt had. Word je soms best vervelend van. Daarna had Rob meteeen zijn UDO. Eerst was hij het er niet mee eens. Ik moest de katheter inbrengen en nog een katheter in zijn anus. Er werden nog allerlei meet plakkertjes opgeplakt en toen dat allemaal was gebeurd werd Rob rustig en kon het onderzoek beginnen. Langzaam werd er water in zijn blaas gepompt. Rob deed het super. Wel blijkt uit het onderzoek dat zijn blaasinhoud aan de kleine kant is. Hij gaat te vlug lekken. Het is niet dramatisch klein maar wel wat klein. De rest horen we op de spinapoli op 10 februari.
Daarna was het tijd voor de echo. En aangezien Rob dit kent, deed hij weer keurig wat er van hem gevraagd werd. Ook hier horen we op de spinapoli meer van.
Daarna lekker naar huis. We kwamen de ouders van Julie nog tegen. Je weet wel Julie is in Leuven met succes aan haar hartje geopereerd. Het was heel fijn om ze weer te zien en te zien dat het nu goed gaat met haar. Het is echt te hopen dat dat zo blijft. Zet 'm op Julie!!!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

We hebben veel te lang niet gelezen en niet geschreven, maar daar zijn we weer. Gelukkig hebben we elkaar via de telefoon nog gesproken en was ik wel in grote lijnen op de hoogte.
Het begint eindelijk af te tellen naar 27 januari. Ben erg benieuwd wat Dr Lewitt te zeggen heeft. Maar jullie nauurlijk helemaal!!
Gelukki gaat het nu met de pijn wat beter, dat geeft je een gerust gevoel.
En laat je niet kisten door de uitspraken van artsen die niet weten waar ze het over hebben!! Jullie zijn geweldige ouders en ik geef het mensen maar te doen met 6 kinderen (waarvan 1 zo bijzonder) en een bakkerij. Petje af!!

Jullie krijgen nog de groeten van Mascha, de PM uit het radboud, die was hier gisteren in het WKZ om mee te kijken op de afdeling. Natuurlijk hebben we het even over jullie gehad!

Hou vol en tot snel!

Liefs, Faya, Chris & Peggie

Natasja zei

Zo fijn om te lezen dat iig de pijn onder controle is! Uiteraard is het steeds maar weer verschonen van de stoma niet handig/prettig, wat dat betreft is het maar goed dat dit een tijdelijke oplossing is.

Wat mij steeds duidelijker wordt is dat het bij Rob ook maar blijft gaan van 'ding' naar 'ding', ik weet wel dat het 'nou eenmaal vaak zo is bij kindjes met Spina Bifida' maar leuk is anders.

Gek is dat hé, als het goed met onze kinderen gaat, spreken wij elkaar veel minder dat is dan wel jammer. dan zou je haast denken, 'goh Kay wordt het niet eens tijd dat.. ' whoehahaha natuurlijk niet hoor!

Ik ben benieuwd wat eruit de onderzoeken komt van deze week, ik lees het wel weer hier....

Liefs!