dinsdag 19 januari 2010

19-01 Plotselinge opname

Afgelopen ancht begon het allemaal. Rob zijn stoma begon heel hard te lopen. Daarbij begon hij ook steeds te spugen. In de loop van de ochtend hield hij helemaal niks meer binnen. Voor de zekerheid belde ik de huisarts maar even, want ik weet dat buikgriep en een ileostoma absoluut niet samen gaat. Er is namelijk een kans van uitdroging.
Rob werd steeds suffer en de huisarts vond het noodzakelijk om meteen langs te komen. Na Rob onderzocht te hebben belde ze met Nijmegen. Rob was nog niet uitgedroogd, maar de kans was dat dat de komende uren zou gaan gebeuren. We moesten met spoed naar Nijmegen komen. Snel even wat spullen gepakt enop naar het Radboud.
Rob werd steeds suffer. Aangekomen op de poli ging hij op de bank liggen en dat terwijl normaal de halve poli wordt afgebroken. Onderwijl bleef het spugen doorgaan.
Dr Aronson kwam rond 14.30 kijken, na 1 blik en het verhaal, zei hij:"Dat wordt opname. Rob is namelijk al erg aan het uitdrogen, gezien zijn holle ogen." Waarschijnlijk een opname van 3-4 dagen. En dat is slikken.
Op de afdeling aangekomen, werden we begroet door veel bekende verpleegkundige. Er werd meteen infuus geprikt. Rob was inmiddels zo versuft dat hij wel protesteerde maar niet zoals anders.
Nu ligt Rob dus aan het infuus. De bloeduitslagen lieten zien dat Rob echt wel was uitgedroogd. Even schrikken. Nu dus weer. Maar even bijtanken is echt noodzakelijk voor Rob.

1 opmerking:

Nanja zei

Shit! Dit is echt balen! Gauw beter worden, Rob! Groetjes, Nanja en Bart