donderdag 1 maart 2012

01/03 Rob blijft koortsig

En zo ben je dus weer volledig aan huis gebonden. 4x per dag die antibiotica via het infuus is nu eenmaal veel werk en de rest van de verzorging komt er ook nog bij. De eerste nacht was voor mij dan ook erg kort, zeker omdat Rob nog een keer tussendoor wakker werd.
Gisteren vond Rob het anders wel een hele leuke dag. Voor de middag kwam juffrouw Truus hem thuis lesgeven. En Rob ging er voor. Hij genoot ervan om letters te lezen, te tellen etc. Gewoon weer even een leerling te zijn. Daarna was het wel even uitrusten op de bank en tussen de middag weer een uur aan het infuus. Woensdagmiddag waren de kinderen vrij en ook zijn juffrouw Dorine en Juffrouw Imke en zij kwamen even kijken hoe het met Rob was. En Rob genoot volop dat ze er waren.
Het was een hele leuke dag vandaag zei hij. Toch was het in de avond weer balen. Toch weer 38.1 en eigenlijk mag dat niet meer na 24 uur antibiotica.
Rob viel dan ook in de avond snel in slaap.
En dan is het de tweede nacht met volledig infuus. Vanmorgen was het voor mij dan ook erg lastig om echt eruit te gaan, maar toch maar doen. Tenslotte willen de kinderen naar school. Rob sliep erg lang en pas om 9 uur werd hij wakker. Ik besloot om hem maar aan het infuus te laten, omdat om het om 12 uur weer tijd was voor de antibiotica. Rob lag lekker op de bank en echt superfit was anders. In de middag knapte hij wel even op. De kinderchirurg belde op om te vragen hoe het ging.
Tja de wond gaat best goed, maar de temperatuur blijft aan de hoge kant. Vanmorgen tenslotte weer 37.6 en dat is voor een spinakind gewoon niet goed.
Roxana wilde geen risico nemen en ze ging meteen regelen dat er bij Rob morgen een echo van de buik wordt gemaakt. Ze wil gewoonweg uitsluiten dat Rob een abces aan het ontwikkelen is. Morgen is dit dus om 10.15 en daarna op de spoedpoli bij Horst Scharbatke.
Dus morgen maar weer naar het Radboud. Ondertussen kreeg ik ook een mail binnen dat ik maandag op gesprek mag bij de staatssecretaris Marlies Veldhuizen Fazanten. We blijven hopen dat het PGB voor een grotere groep beschikbaar wordt. Zeker nu steeds meer gemeentes met de WMO begeleiding besluiten om het PGB te handhaven.
Dadelijk maar weer de nacht in en hopelijk valt het morgen mee. Maar weer een dagje van de straat zullen we maar zeggen. :-)
Ik heb trouwens het krantenartikel uit de mooirooi krant gefotografeerd over het frietfeest in het Radboud van een paar weken terug. Een leuk artikel!!

2 opmerkingen:

Wanda zei

Hopelijk morgen goed nieuws. Slaap lekker voor zover dat lukt...

Knufff

Anoniem zei

Balen van de koorts. Hopelijk meer nieuws na de echo. Ik duim voor jullie
gr Iris