donderdag 22 maart 2012

22/03 Handbike!!!

En zo gaat de week gewoon weer verder na een hele mooie zondag. De koorts van die dag was gelukkig maandagmorgen weer verdwenen. Rob had wel enorm gezweet die nacht en dat is wat we dan ook vaker zien. Indien Rob in de avond koorst heeft, ligt hij ´snachts katnat in bed. Maandagochtend dus weer naar school. Ik had ook meteen een gesprek met de juffrouws en de begeleidster van Rob. Rob doet het momenteel uitstekend op school. Voor de cito had hij zelfs 2x een B gescoord bij een toets die klassikaal is afgenomen. Dus ondanks de concentratie poblemen (spinagerelateerd) heeft Rob het uitstekend gedaan! Groep 3 ligt nu in het vooruitzicht. Afgesproken is dat Rob nu voormiddag 2 uur naar school gaat en in de namiddag om zo continuiteit erin te krijgen. Ook moet er nog onderhandeld worden met de gemeente voor een evt lift. De rest van de dag verliep rustig.
En eindelijk voor Rob was het dinsdag. De dag waarop eindelijk zijn handbike gehaald zou gaan worden. Maar eerst Rob maar uit laten slapen. Ik ging eerst Wiese naar school brengen. Een uur later Rob en weer een uur later ging ik de kinderen van de school naar een voorstelling brengen op Mariendael waar een voorstelling was over het boek: Wie heeft er op de kop van mol gepoept. Rob en Wiese hadden enorm genoten. Daarna moest ik meteen met Rob naar Ammerzode bij de firma ROAM waar de handbike speciaal op maat in elkaar zou worden gezet. Het duurde inderdaad de hele middag, maar alles moet dan ook precies passen. Maar na 3 uur was de handbike klaar!! Even oefenen met aan en afkoppelen en Rob mocht zijn handbike meenemen. En Rob vond het fantastisch!!
Rob mocht de handbike natuurlijk woensdag mee naar school nemen en dus trots als een pauw met de handbike naar school. Wel zag mama nog net optijd dat de keepwieltjes nog niet waren teruggezet. Dus mocht mama weer naar huis om gereedschap te halen en terwijl de kinderen in de kring zaten mocht ik die keepstangen terugzetten en dat was nog best een hele klus. Maar langzaamaan wordt je van alle markten thuis.
's-Middags was het prachtig weer en ook kwamen eindelijk de bouten binnen voor de lichtgevende wieltjes voor onder de rolstoel en weer mocht ik aan de slag. Weer een baan erbij zo langzaamaan. Rob en Wiese gingen nu samen fietsen achter de Beckart en Rob kon mooi oefenen met zijn handbike met sturen en remmen en heel hard rijden. Dus 's avonds ook nog een keer samen naar de training van Luuk kijken en Rob ging al zo hard dat mama nog moest trimmen ook nog.
Helaas wil het met de temperatuur van Rob nog niet zo lukken. De thermometer gaf toch weer 38.3 aan. Na 2 dagen minder hoge temp. toch weer temperatuur. En weer zweten in de nacht. Vandaag was het weer naar school 2 keer, maar in de middag was het dan ook echt allemaal te veel.
Hij was te moe om nog te kunnen handbiken en thuis gekomen ging Rob eerst even rustig liggen. Daarna nog wel even buiten spelen met de andere kinderen. Ook voor het eerst sinds de operatie maar echt een keer in bad gedaan, maar dat blijft een heel klus. Nu is Rob dan ook echt moe. Maar die handbike is een heel goed ding. Zo wordt Rob weer een stukje zelfstandiger en hoeft hij niet steeds geduwd te worden. En hij geniet ervan!!

3 opmerkingen:

Kelly zei

Leuke bike voor Rob zeg!

Anoniem zei

Prachtig die foto van Rob met zijn handbike.
Wat zal hem dat een vrijheid geven.
wens hem er veel plezier mee.

groet Wil

Anoniem zei

Wow wow wow!! Wat een mooi bericht! Eindelijk kan Rob lekker zijn gang gaan. Samen fietsen met zijn zus!! Echt geweldig. Rob, hopelijk zakt de koorts en kun je nu lekker gaan genieten van fietsen met het mooie weer!

Liefs van ons.