vrijdag 30 januari 2009

29-01-09 Een dagje van bijkomen

Zoals altijd is het de eerste dag na de ok een dag van bijkomen. Vol morfine, een dik hoofd van het vocht, en nog wat pijnstilling. Voormiddag was het nog niet veel. Er werd ons wel medegedeeld dat Rob waarschijnlijk toch 5 dagen moest blijven i.v.m. antibiotica, maar heel misschien als het heel goed ging kon de laatste dag de antibiotica anders toegediend worden. Even in choque maar daarna weer doorgaan. Als snel viel Rob weer in slaap. 's-Middags begon Rob gelukkig weer praatjes te krijgen. Wel bleef hij keurig stil liggen, want bewegen leverde hem nog pijnlijke momenten op. Dus rustig laten liggen....
In de avond begon hij toch weer meer pijn te krijgen. Alle kinderen waren gezellig op visite. En ook een hele stoet artsen kwamen nog even kijken. Het waren allemaal chirurgen en engels en nederlands werd door elkaar gevoerd.
Ook vertelde Rene Wijnen dat hij gevonden had dat de blinde darm vernauwd was en dat dat probleem ook verholpen was.
Nadat de artsen vertrokken waren bleef Rob pijn houden en al snel vonden we het probleem. De morfine was niet terug aangesloten bij verwisseling met de anti-biotica. En dus had Rob al 3 uur geen morfine meer toegediend gekregen. Meteen bleek ook weer dat hij nog niet zonder kon, want hij had heel veel pijn. Snel een extra shot en nog extra paracetamol.
Na een uur werd Rob weer pijn vrij. Hij ging pas om 22.30 uur slapen. Weer een intrigerende dag achter de rug. Hopen dat het vrijdag beter gaat. Oh ja en dat is de verjaardag van Gijs. Hij wordt morgen 8 jaar. Het kost een paar tranen bij Gijs dat wij er niet zijn. Maar wederom accepteren de kinderen onze afwezigheid. Wat een kanjers zijn het toch. Het valt voor hen echt niet altijd mee, maar ze doen het fantastisch..

Geen opmerkingen: