woensdag 14 januari 2009

14-01 Spinapoli

Het was weer een keer zover. De spinapoli stond weer op het programma. Eerst werd er nog een echo gemaakt van zijn nieren en zijn blaas, en omdat ze nog wat vocht rondom zijn darmen vonden, werd er nog een radioloog bijgehaald. Hij maakte nogmaals een echo, en vertelde ons dat de organen er goed uitzagen en dat daar niet de pijn vandaan komt.
Daarna begon het. Hup in een kamertje, en eerst wegen en meten (12,4 kg, 93 cm groot).
Als snel kwam de revalidatiearts. Een uitgebreid gesprek volgde. Wat nu te doen met de medicijnen. Misschien een suggestie voor een rolstoel waar Rob zelf uit kan klimmen. (dat wordt dus ergotherapie). En natuurlijk, wat te doen met de gedraaide onderbenen, opereren of spalken. Morgen krijg ik meer te horen.
De uroloog Dr. Kortman vertelde dat de echo goed was. Rob wordt op latere leeftijd geopereerd om hem droog te krijgen, maar dan moet hij zichzelf eerst kunnen katheteriseren. Wel is als gevolg van de pijnmedicatie zijn blaas zwakker geworden en dat wordt dus nu 2-4 daags katheteriseren. Mooi balen, maar ja.
Daarna kwam Rene Wijnen. En weer werd alles doorgesproken. Wat nu te doen rondom zijn buikpijnen. De clonidine lijkt te helpen, dus gaan we de andere pijnstiller langzaam afbouwen. Ook lijkt hem een MRI verstandig of iets dergelijks, maar dat wil hij liever met de rest van het spinateam bespreken. De rest van de problemen zijn uitgebreid gesproken.
Een echo van het hoofd leverde op dat zijn hoofddrain nog uitstekend werkt!! Goed nieuws dus.
De orthopeed blijft ook twijfelen tussen opereren van zijn voeten of spalken. En op welke leeftijd dit het beste is. Het komend jaar lijkt me geen optie, maar dat horen we dus ook later.
De neuroloog dr. Sie kwam als laatste het toneel op. hahaha flauw grapje, maar het lijkt af en toe net een theatershow.
Zij vroeg nogmaal naar de pijnen en schreef definitief een MRI voor. En wel met spoed, (nou ja binnen een maand betekend dit). Rob werd verder onderzocht. Rob doet het geestelijk fantastisch, nu de rest nog.
Om 16.30 op naar huis. Het blijft een inerverende dag, die je weer aan het denken zet...

Geen opmerkingen: