dinsdag 1 maart 2016

01/03 Nu echt verbetering

Eindelijk in de nacht wat minder piepen. Vooral op de linkerzij lijkt Rob beter adem te halen in zijn slaap.
De ochtend begon weer rustig. Rob keek wat helderder. Ook iets minder gezwollen, want gisteravond was eigenlijk zijn hele lijf gezwollen. Beginnen met de dagelijkse vochtbalans, die zoals altijd weer anders was, dan die van mij. Ergens zit daar echt een fout, vaak worden zaken toch dubbel geboekt.
Het werd een rustige ochtend. Verpleegkundige kwamen alleen nog meds brengen want verder valt er ook niks meer te doen. Rob wil alleen maar rust, maar af en toe ineens wil hij iets doen. Samen de nieuwe stapel kaarten doorlezen, en weer moppentappen met Masja.
De kinderarts kwam even langs. Het is nu echt wachten op de echo van het hart. Het is zo hopen dat de pulmonale hypertensie is afgenomen en dat kun je dus zien aan die echo. Helaas is er pas donderdag op zijn vroegst tijd daarvoor. Onvoorstelbaar.
Rob moet kunnen volstaan met 3 liter zuurstof wil hij naar huis mogen. De arts kon ook zien dat zonder kapje Rob al beter zijn saturatie hoog kon houden. Pas na 5 minuten ging die echt onder de 90. Maar het blijft gewoon nog niet goed.
Ook de kinderchirurg moet nog langskomen voor een gesprek, maar ja, we weten dat we die regelmatig een reminder moeten sturen.
De middag verliep verder nog rustiger. We zagen echt niemand meer. Maar wat mij vooral deugd deed, is dat Rob gewoon echt wat fitter was. Is het kantelpunt dan eindelijk daar? En dan weet je eigenlijk zeker dat je in het weekend gewoon thuis wilt zijn.
De zorg doe je toch zelf, van infusies, stoma's en lijnen. Het enige is dat het gewoon echt veilig moet zijn. Want wat is de situatie toch gevaarlijk geweest. Onvoorstelbaar.
De avond werd nog gezellig hier. Stan, Luuk en Soshannah waren hier. En Rob genoot nog volop. Hij deed echt goed mee. Maar tegen 20.15 was het kaarsje op Na de fraxispuit viel hij al vrij snel in slaap. Nu hopelijk weer een nacht met betere saturatiegetallen. Zijn hartslag is iig lekker rustig.
En het vocht in zijn lijfke mag ook nog wat minder. Maar ook dat komt wel weer.

Geen opmerkingen: