dinsdag 28 september 2010

28-09 Verjaardagen, onderbeensgips, weer opname

Tja dat niet alleen Rob ongelukjes kan krijgen, bewees Gijs vorige week. Helemaal over de kop van zijn fiets af, met zijn tanden op de straat. Ach dan maar met Gijs naar de dokter. Arm manneke, wat een bloed kan er uit een mond komen. Na een beetje lijm op de kin, werden we doorverwezen naar de tandarts. Er waren 2 tanden los en van 1 tand een stuk af. Maar met een soort minibeugeltje rijker, verliet Gijs weer lachend de tandartspraktijkZondag was het dan zover. Eindelijk hadden we tijd om 4 (!) verjaardagen tegelijk te vieren, nml van Myrne, Luuk, Rob en Wiese. Ik had allerlei eten gemaakt en gelukkig kon ook iedereen komen. Het was reuze gezellig en de kinderen genoten volop! Eindelijk gelukt om eens iets te vieren, want door al onze hospitaltrips komt zoiets in het geding.
Wel had ik de vrijdag ervoor veel met dokters aan de telefoon gehangen. Twee maal met Ivo de Blaauw. Ik vertelde dat het echt allemaal moeilijk was. Het was eigenlijk gewoon op. Alles begint namelij weer van voor af aan. Dat gezeur met die financiën, de vernauwing met zijn darmen, het gedoe met die decubituswond waar nog steeds geen oplossing voor is, en het feit dat Rob nog niet op wil knappen. Ivo ging kijken of volgende week de dilatatie kon plaatsvinden. Ik vroeg om het een week op te schuiven, omdat Rob en Luuk woensdag kinderfeest hebben. Gelukkig toonde Ivo begrip en ging kijken wat hij kon doen. Ook de kinderarts belde nog op. Ook hij begreep mijn zorgen mbt de steeds terugkerende koorts, maar we kunnen nu niks. Ik moet de sonde terug gaan zetten om zo te zorgen dat Rob meer energie krijgt. Ook daar wacht ik mee tot na zijn kinderfeestje, dit om hem tenminste 1 keer een echt onbezorgde dag te laten geven. En zeker zo net voor het weekend. Een weekend waarin Luuk 5 keer scoorde (12-1 overwinning). Na zo'n dag als vrijdag, was het heerlijk om zo'n fijn weekend te hebben. Genoten van de jongens op het voetbalveld en genoten van een leuk feestje.
Maandag was het weer Radboud. Er werd een röntgenfoto van zijn been gemaakt. Ik zag nog steeds een breuk lopen, maar zag ook bot ontwikkeling. Gelukkig was de orthopeed dr. Hosman het daarmee eens. Besloten werd om het gips te vervangen door alleen onderbeensgips. Dus hup naar de gipskamer en maar snel aan de slag.
Rob vond het lastig om in het begin zijn been te buigen, want dat deed hem pijn, maar dit gaat nu na 2 dagen al wat beter. Ze belde nog vanuit het Sophia dat Rob vrijdag werd geholpen. Maar daar was ik niet blij mee en stuurde ik snel een mail of Ivo dit naar maandag kon zetten, zodat we het allemaal thuis beter konden regelen.
En gelukkig belde ze in de avond op dat dit kon. Wel "even" donderdag op en neer naar de anaestesist. Wel belangrijk, omdat Rob natuurlijk zijn eigen protocol in het Radboud heeft, en nu maar hopen dat dit in het Sophia ook allemaal mogelijk is, anders ben ik bang dat alles wat we tot nu toe hebben bereikt, om het Rob zo makkelijk, en rustig mogelijk naar de OK te brengen in één klap is verpest. We nemen de papieren met gebruiksaanwijzingen maar mee.
Ja weer een ingreep onder narcose. We moeten ongeveer 4 dagen blijven. Maar eerst woensdag dus zijn eerste kinderfeest samen met Luuk. We gaan lekker naar Dippie Doe.
Vrijdag hebben de kinderen nog sportdag en dan gelukkig nog in het weekend thuis, genieten van de kinderen en zorgen dat alles weer klaar is voor de week erop.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig dat er vanuit het Sophia zoveel begrip is! Toch weer een ingreep, maar hopelijk wel een met goede resultaten. Maar eerst genieten.
Wat een leuke foto van de jarigen en fijn om te zien dat Rob beter uit zijn oogjes kijkt. Hij ziet er stralend uit.
Wij wensen jullie weer heel veel succes en houden elkaar op de hoogte.

Liefs Peggie

Lotte Franssen zei

Hee Rob!

Super veel plezier morgen op je feestje!
Binnenkort skypen we weer!

Veel Liefs Lotte!

Natasja zei

Wat zie ik daar... zijn streken lijken weer uit zijn oogjes te komen.. ja die lijken niet meer zo flets.. maar ja wat wil je met een taart voor je.. :)

Ik hoop dat de opname wel gaat brengen wat je hoopt (is dit het oprekken wat ze gaan doen?) 4 dagen zeg je.. mmm voor Rob er maar een paar bij op tellen.. want als hij morfine zou krijgen tegen de pijn... daar kan hij heel niet tegen.. dan zijn zijn darmen altijd zo van slag hé?... Bah hopelijk deze keer niet!

Veel plezier op de verjaardagsfeestjes en heel veel succes met de opname.

ps jammer dat het net een week te vroeg is.. de 13de zijn wij in het Sofia.. had ik even aan kunnen komen..

*hele dikke knuffel*

Elvira zei

Dag lieve mensen,
Voor nu eerst maar eens een rustig weekje gewenst...!!
De rest komt later (nou ja die stomme sonde dan wel even doen, succes dus moeders!)
We denken aan jullie!
Lieve groetjes van ons!
Jense&Elvira