woensdag 14 december 2005

14-12 De spina poli

Vandaag was het dan zover. Voor het eerst naar de Spina Poli. Maar eerst om half 12 nog een echo van zijn hoofdje. En gelukkig!! Voor het eerst was de ventrikelindex afgenomen. De drain begint zijn werk te doen. Bij mij rolde voor het eerst tranen van blijdschap over mijn wangen. Eindelijk neemt het vocht af! Tjonge wat kan een mens gelukkig zijn van een positieve uitslag.
Het eten in het restaurant smaakte ook des te beter.
Om 13.15 uur begon de spina poli. Eerst wegen en meten. Daarna kwam eerst de fysiotherapeute. Rob vond het prima. Hij kletste en lachte er op los. Ook toonde Rob dat hij echt al een sterk baasje begon te worden. Daarna kwam de uroloog en hij maakte een echo van zijn nieren en blaas. En ook hij had goed bericht. Zover dr. Steffens kon bekijken had hij niks te mekkeren. Nou niet doen dan en wegwezen. Nee geintje maar goed is goed en wij gelukkig!
Daarna kwam de neuroloog. Dr. Sie deze keer. Alles werd heel goed doorgenomen en alle termen die bij een spinakind horen werden besproken.Verder was zij zeer tevreden over Rob en vertelde ook nog wat over de toekomst. Tja en dat is dan weer minder leuk, maar tot nu toe is Rob een gewone baby in zijn ontwikkeling, behalve zijn beentjes dan.
Daarna kwam de orthopeed. Hij had wat minder leuke dingen. De voetjes van Rob staan te veel naar binnen en als dat niet met therapie beter wordt, moet hij daar aan geopereerd worden. Ook naar zijn heupjes met extra worden gekeken en over 1 maand moeten we terug voor foto.
Als laatste kwam de revalidatiearts. Zij had nog niet veel te melden. Alleen dat we met vragen gerust konden bellen.
Alle artsen kregen van onze Rob een lach. Soms huilde hij tijdens de onderzoeken. Het was ook een lange dag voor hem. Ik was dan ook superblij dat het afgelopen was voor hem. Helemaal uitgeteld gingen we naar huis met nog wat afspraken op zak. Maar wel op 1 dag gepland, dus dat scheelt. Nu even een maand geen ziekenhuis. Oh jawel, morgen met Luuk naar KNO. Controle buisjes.

Geen opmerkingen: