vrijdag 14 december 2012

13/12 plotseling opgenomen

Gisteren overdag leek er niet veel aan de hand. Rob ging weer gewoon naar school. Ja zijn stoma liep hard, maar dat zijn we de laatste tijd gewend. Kortom het leek een gewone dag. Om half 5 met Wiese naar de zwemles. En nu al heel de les in het diepe! Daarna ging ik met haar naar de sporthal om naar Myrne te kijken. Ze kreeg haar eerste turnles weer sinds paar jaar en ze genoot volop! Rond 19 uur gingen we naar huis en Troffen Rob erg bleek aan. Hij klaagde over hoofdpijn en misselijkheid. Zijn stoma begon zo mogelijk nog harder te lopen. En ineens begon hij ook heel erg te spugen. En dan weet je dat het foute boel is. Rob was ineens een doodziek vogeltje en je zag hem met de minuut meer uitdrogen. De chirurg zou toch nog bellen dus whatappte ik hem alvast deze info door in de hoop dat telefoontje snel kwam. Een uur later besloot ik om de PAC aan te prikken en inmiddels reageerde er een arts op twitter die mij kon vertellen wat ik kon doen. Ik hoopte eigenlijk de nacht met Rob door te kunnen komen, want nu nog naar Radboud gaan vond ik onverantwoordelijk. Het was inmiddels wat gaan ijzelen en John kon niet mee omdat hij moest werken. Ivo belde kort erna en ik vertelde dat Rob heel ziek was. En dat ik eigenlijk wilde beginnen met vocht toedienen. Ivo vertelde wat te doen en Rob moest zich morgenvroeg melden op de SEH. Intussen maar de bolus vocht aangezet. De twitterarts vroeg me ook heel specifieke dingen zoals hartslag en wanneer ik echt naar ziekenhuis moest gaan. Ik had ook wel door dat dat eigenlijk beter was, maar hoe! Uiteindelijk nog wat ge whatsappt met Ivo en toen verplichtte hij me naar het ziekenhuis te komem. Ik moest maar een taxi bellen want ambulance kon hij niet regelen. Maar Rob kan niet goed zitten in auto en kinderen mogen niet liggend vervoert worden. Dus dan toch maar zelf! Het was inmiddels 23.30 toen we wegreden. En ja het was in begin zeker glad. Dus rustig rijden. Helemaal moe kwamen we op afdeling het strand aan en Rob werd meteen aan infuus gelegd. Nog wat bliedprikken, daarna infuus juiste stand en slapen. Gelukkig had het toegediende vocht thuis al heel veel goed werk gedaan. En dat zag je toch wel terug.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Oei! Dat is,schrikken. Gelukkig dat je zoveel al thuis kan doen. Fijn dat twitter en de arts van Rob er dan bij zijn. Pfff was zowat de slechtste avond deze week om te rijden. Hopelijk knapt Rob snel op. Sterkte!

Gies

Anoniem zei

Hoi Gitte en familie!
Dat is lang geleden... ik moest ineens even aan Rob denken... dus even lezen...
Gewoon een dikke knuffel van ons hier!!
Liefs van Elvira, Jense, Joas en Naomi uit Dieren

ps.hier goed, we verwachten in april een baby! Heel bijzonder en ook spannend, dankbaar dat de 20wkn echo goed was. Hou vol he meid, ik DENK aan je!