donderdag 6 december 2012

06/12 Infuus is weer klaar

Zo'n weekje antibiotica is toch echt wel intensief. Per gift ben je er gewoon ruim een uur mee kwijt. Voor Rob is de week toch redelijk gewoon kunnen verlopen. Dat is dan echt een voordeel dat je het allemaal thuis kunt doen. Donderdag en vrijdag kon hij daarom gewoon naar school. In de ochtend even tussendoor wel naar school. En tussen de middag had je dan net genoeg tijd om een gift via het infuus te geven en zodoende was Rob echt weer net op tijd op school.
Zijn stoma was wel een punt van zorg. De stomaproduktie lag veel en veel te hoog. En ondanks nog extra ORS was de vochtbalans moeilijk bij positief te krijgen, dus besloot ik om in de nacht het infuus maar hoger te zetten met sterk zout. Tja als hij dan toch aan het infuus ligt dan maar bijvullen.
Inmiddels genoeg ervaring om uit te rekenen hoe hoog het infuus moest.
Zodoende kon Rob toch aan een positieve vochtbalans komen en werd zijn urine produktie eindelijk weer beter. Voor het infuus lag dat net onder het minimum. Nu eindelijk weer ruim erboven. En dat is bij een blaasontsteking extra belangrijk. Ja dan heeft elk nadeel dus zijn voordeel.
genieten van de Sintcadeaus
Zaterdagochtend liet ik hem daarom in de ochtend ook maar aan het infuus zitten. Na de gift van 12 uur was het opschieten want we moesten op verjaardag bij mijn zus. En aangezien we wat vlaaien mee moesten nemen, moesten we er toch om 14 uur zijn. En dan is het dus haasten. Rob had een leuke maar lastige middag. Door de sonde kon hij niet alles. Er stond een springkussen, en de andere kinderen genoten, dus maar even van de sonde af. Maar Rob was moe na een tijdje en de frustratie sloeg toe. Ineens begon hij heel hard te huilen en was hij boos. Ja hij wilde wel spelen, maar het kaarsje was op. Snel met alle kinderen naar huis en hem rust gunnen op de bank.
Zondag verliep gelukkig heel rustig. Gewoon wat thuis rond blijven en Rob aan het infuus laten zitten. Zo krijgt zijn lijf wat meer rust, wat hij enorm nodig heeft. In de middag Sinterklaas in de Beckart en het was een geweldige middag voor de kinderen! Het blijft een geweldige tijd voor die kinderen
Maandag weer gewoon naar school en dinsdag ook. Dinsdag moest ik wel eerder komen, en dat terwijl ik eigenlijk gepland had om nog snel wat inkopen te doen. Het moest allemaal even een tandje sneller, want Sinterklaas kwam ook op school om 10.15. Dus een half eerder naar school dan normaal en maar een klein uurtje om nog een heleboel cadeaus uit te zoeken.
Maar nadat ik Rob had verzorgd zag ik ook hoe de kinderen de Sint ontvingen en toch echt weer genoten van dit moment.
Rob vond zijn hond fantastisch
De rest van de dag was echt doorkomen en nog een heleboel cadeaus inpakken. Ook kwam er een nieuwe infuuspomp omdat ik het bedrijf de juiste infuuslijntjes niet meer had voor de huidige pomp. Ik moet namelijk een lijntje hebben waarbij je de AB boven de druppelkamer aan kunt sluiten. En na wat heen en weer gebel en nadat ik eindelijk iemand aan de lijn kreeg die er wel verstand van had, zeiden ze inderdaad dat dat nodig was en kreeg ik een andere pomp.
Ook was ik een beetje moe door de korte nachten (1 uur kun je pas gaan slapen en om 5.45 moet je er weer uit voor de AB en vaak tussendoor nog een keer eruit), maar opzich went dat ook wel en alles beter dan in het ziekenhuis.
Woensdag was dan toch echt  de grote dag. PAKJESAVOND. De hele ochtend toch nog inpakken enz. Foto's nog printen die in een fotolijstje konden voor Stan, Manouk en Myrne en nog even racen naar de winkel voor nog kleinigheidjes te halen.
Eerst gourmetten met zijn allen. Ja 7 kinderen aan tafel is dan echt heel leuk!! En maar wachten tot de cadeaus werden gebracht.
Na het eten stonden de cadeaus ineens in de gang en snel werden ze in de kamer neergelegd. Nee niet meteen als een gek uitpakken maar als je met dobbelsteen 2 of 6 gooide mocht je een pakje pakken. Het was werkelijk een gezellige avond. Zo genoten van die blije kindersnoetjes en ook de grote vonden het toch ook super leuk.
Deze avond was ook de laatste antibioticagift gegeven dus dat betekende ook echt een keer slapen en zeker omdat de jongste 4 vrij waren van school.
En zo konden ze vandaag heerlijk spelen met de cadeaus. Vooral de vele hamsters die zelf kunnen rijden vonden ze helemaal super.
Donderdag is het ook weer zwemles en Wiese mocht vandaag alweer voor de tweede keer 5 minuten in het diepe bad zwemmen. En volgende les al een half uur. Dat gaat lekker snel zo.
Helaas nog wel een zorgenpuntje. Maandag had ik de chirurg aan de lijn ivm het hardlopende stoma.Rob krijgt nu imodium. Het leek 2 dagen te helpen maar vandaag gaat het dan toch weer veel te hard. En nu kan ik niet compenseren dmv het infuus. Hopelijk straks weer wat beter, want nu giet het werkelijk.

Geen opmerkingen: