dinsdag 12 november 2013

12/11 Alweer ziek

Ja alweer is Rob ziek. Vrijdag had hij al wat verhoging en ik ging alweer vrezen voor het weekend. Zaterdagochtend dacht ik dan ook even dat de vrees onterecht was, dus lekker naar de tennishal waar Rob heerlijk kon tennissen, maar in de middag wees de thermometer toch echt 38,5 aan.
John en ik mochten eigenlijk die avond weer een keer samen weg, maar ik beloofde de kinderen dat ik vroeg naar huis zou komen.
In de avond appten Myrne dat de temp 38,7 was en ik besloot naar huis te gaan. Tenslotte liep de vorige keer de temperatuur ook in een mum van tijd op en dat wilde ik de kinderen niet aandoen.
Maar het bleef eigenlijk ook zondag hangen rond de 38.5.
Maandag mailde ik toch maar naar de kinderarts. Ik had de urine zondag al gecontroleerd, en een uwi uitgesloten. De kinderarts adviseerde mij om toch even crp en abb (algemeen bloedbeeld) te prikken. Omdat ik eigenlijk niet in de gelegenheid was om naar Eindhoven te rijden, besloot ik om alvast bloed af te nemen voor alleen CRP en dit even bij huisarts te controleren.
Daar riep de huisarts mij even meteen binnen en we bepraatte even hoe het ging. Fijn om even zo'n onverwacht gesprekje te hebben. CRP was 25 dus een abb leek ook niet echt noodzakelijk. Temperatuur was inmiddels wel opgelopen naar 39.5.
Ik mailde dit alles door naar de kinderarts en kon nu ook de basiscontroles doorgeven net als bloeddruk en saturatie. Dit lijkt voor sommige overbodig, maar vorige keer ging het juist mis met de bloeddruk en dat wil ik niet meer meemaken. Zo kun je in de gaten houden of een SEH bezoek echt noodzakelijk is of niet.
De kinderarts dacht nu ook aan iets viraals en dus even afkijken.
Vandaag werd Rob alweer wakker met 39,2 en dan weet je dat het gewoon echt niet goed is. Ik besloot om nogmaals te testen op een uwi en jawel, meteen positief. Dus hup een mail naar Nijmegen om te vragen of ik nu een kweek en nu wel een abb moet regelen.
Zo gezegd zo gedaan, het antwoord was dus ja en nam ik bij Rob weer 2 buisjes bloed af en een beetje urine en stuurde John naar Eindhoven. Jos Draaisma belde mij ondertussen om te zeggen dat hij ook weer antibiotica wilde starten.
Dus mag ik dadelijk weer naar Nijmegen rijden om dit even op te halen. Arme Rob. Het houdt ook niet op.
Nog leuke dingen. Jawel, we maken zeker leuke dingen mee. Gisteren 10-minuten gesprekken van Luuk en Wiese. Beide hebben het erg gemakkelijk op school en Luuk die zich regelmatig verveelt en dan gaat vervelen krijgt nu extra uitdaging door een extra vak. Of ik als moeder iets wist? Jazeker, Luuk vindt Spaans leren interessant en dus mag hij dit gaan leren. Helemaal leuk natuurlijk. En aan Wiese kunnen ze zien dat het er 1 van de 6 is. Een zelfstandige pientere meid. Leuk om te horen toch?
Ook had ik nog een column geschreven voor de twitterkliniek. En deze is gepubliceerd. http://twitterkliniek.nl/content/2013/11/Twitter-zet-zaken-in-beweging-door-Gitte-van-den-Eertwegh
 en hier te lezen

Geen opmerkingen: