zondag 16 september 2012

16/09 En weer door

Na zo´n gesprek ben je toch altijd even goed van slag. Zeker omdat je dan beseft hoe kwetsbaar Rob eigenlijk is. Maar zeker ook dat sommige dingen in de gezondheidzorg niet simpel opgelost kunnen worden en dat de situatie bij Rob erg gecompliceerd is geworden in de loop van de jaren.
Waar het begon met een simpel prolapsje is geeindigd in een gecompliceerde situatie waar niemand een diagnose voor heeft. Over het gesprek ben je tevreden, maar toch dringt het door dat na operatie nummer 35 ook 36 en 37 zullen volgen. En dat is veel, erg veel.
Maar slikken, opstaan en doorgaan. Dat is het beste. Dus stonden we vrijdag om 9 uur op school voor de sportdag. Gijs en Luuk moesten bij het voetbalveld zijn, Rob en Wiese gewoon bij school. Ik moest natuurlijk het groepje van Rob begeleiden. Het was een geslaagde sportdag ondanks dat het erg koud was. Soms even de spelletjes een beetje differentieren en dan kon heel ons groepje meedoen. Ja zelfs Rob kon alle spelletjes meespelen en dat was leuk.
Zaterdag was uiteraard weer voetbaldag. Helaas voor Rob was het voor hem een slechte dag. Hij was erg moe en lag het liefst op de bank. Ook zijn buik was weer niet in orde en weer zag ik wat bloedverlies. Toch wilde hij even met mij naar Gijs gaan kijken en dat was niet verkeerd in het zonnetje, maar helaas zat hij liever bij mij op schoot, maar gewoon buiten zijn is lekker.
Gijs verloor erg ver en kreeg als keeper 12 goals om zijn oren, en door zijn team werden er 4 gescoord. Luuk had eerder die ochtend in Rooi gelijk gespeeld. na een 3-0 achterstand ging het weer beter en Luuk zorgde voor de 3-4 . Helaas scoorde Rhode in de laatste minuut de 4-4, maar het was toch een leuke wedstrijd geworden.
Nu weer zondag. Vanmorgen moest de PAC van Rob worden doorgespoten. Even was hij opstandig, maar met de nintendo in de hand ging hij uiteindelijk rustig liggen en kon ik zijn PAC aanprikken en doorspuiten. Dat moet tenslotte 1 keer in de maand.
Papa is met Stan en Gijs naar Utrecht voor de wedstrijd FC Utrecht - PSV geweest Helaas geen 3 punten.
En nu?  Ach we zien wel hoe we de komende tijd doorkomen. Rob is nog niet echt fit. Dus maar rustig aandoen voorlopig en zorgen dat hij niet echt ziek wordt en sowieso conditie houdt. En hopelijk nog een beetje in gewicht aankomt, want dat zal na de operatie weer een punt van zorg worden.

Geen opmerkingen: