maandag 5 februari 2007

5-2 bureaucratie

Ik zit dit te type, terwijl ik mezelf zo ongeveer zit op te vreten. Maar voor ik vertel wat er aan de hand is eerst nog de rest van de afgelopen week.
30 januari was onze Gijs jarig!!! 6 jaar!! Maar i.p.v. feest (wat we al gevierd hadden), moest John aan zijn schouder geopereerd worden in het Catharina ziekenhuis. Zijn kraakbeen in zijn schouder moest worden vastgezet. Dus op naar Eindhoven. Rob en Luuk ook mee. Toen John naar zijn kamer werd gebracht, zette Rob het op een huilen. Helemaal in paniek. Hij dacht natuurlijk dat het voor hem was. Best zielig, een kind van 16 maanden dat al zo bang is van al wat met ziekenhuis en dokters te maken heeft. Na een tijdje kwam Rob erachter dat het niet voor hem was en werd hij rustig. John zijn operatie is gelukkig goed gegaan en de volgende dag mocht John naar huis. Wel mag hij 6 weken niks doen met zijn arm. Tja en dat valt niet mee voor zo'n bezige bij. Want John is echt een kei harde werker met hart voor zijn baan als bakker.
Woensdag kwam er iemand van CIZ hier voor de verbouwing. Zij vroeg om de bouwplannen, maar die had ik ook nog niet. Tja dan kan ze nog niet veel doen en gaat ze de gemeente bellen.
Ik belde intussentijd de bouwkundig ingenieur die hier was geweest.
Hij vertelde mij dat alles was stilgelegd, omdat de gemeente een medisch advies wilde omtrent de rolstoel voor Rob. Helemaal perplex hing ik op. Ik wist dat ik naar een instantie moest voor de rolstoel, maar ik dacht dat dat voor het aanmeten was van de stoel. Blijkt het alleen nog maar een advies te zijn!!!!
Dus de gemeente bellen, en natuurlijk was diegene die ik nodig had er nog niet. Werkt alleen op maandag en dinsdag (lekker makkelijk).
Nou maandag ging de telefoon. De gemeente..... Ik vroeg waarom de bouwplannen waren stilgelegd. Komt ie.... " Wij willen eerst een medisch advies of Rob nu al wel een rolstoel nodig heeft. Heeft hij die nog niet nodig dan wordt er nog niet verbouwd. Kinderen tot 1,5 hoeven nog geen rolstoel."
Ik " maar hij is bijna 1,5"
Gemeente" Daarbij zijn wij van mening dat kinder tot 4 (!) jaar in een buggy vervoerd kunnen worden. Ik kon alle argumenten van Blixembosch weerleggen."
Ik:" Welke argumenten?"
Gemeente:" Kinderen van 1,5 hoeven niet buiten te spelen, ze kunnen in een buggy, hoeven nog niet zelfstandig te verplaatsen." (zoiets dan)
Ik:" Hoezo hoeft een kind niet buiten te spelen. Moet Rob op tegels rondkruipen dan? Hij vindt het fantastisch met de andere buiten. En ik kan Rob niet altijd in een buggy zetten, dan kan hij alleen passief kijken i.p.v. actief meedoen. Ik sta werkelijk met mijn oren te klapperen om wat u nu zegt.
Maar ze vond dat ze de argumenten dus goed kon weerleggen, en ik zei dat ik haar argumenten weer goed kon weerleggen.
Dus moeten we naar argonaut voor een onafhankelijk advies. Maar zei ze: Zelfs al dat positief is kunnen wij het nog negatief beantwoorden. Toen ik vroeg hoeveel adviezen ze dan nog nodig heeft, gaf ze weinig antwoord. En pas als de gemeente de rolstoel geeft, kunnen ze starten met de woningaanpassing. (ofwel moeten ze starten met de woningaanpassing en daar zit het punt).
Hoezo bureaucratie. Ik hing op en toen kwamen de tranen. En Rob... die kon er wel om lachen.

2 opmerkingen:

opa zei

Hoezo: Heeft de "gemeente"geen kinderen. Hoeven gezonde kinderen voor hun 4 jaar niet te leren lopen, want die kan je ook in een buggie vervoeren . Hebben ze in Nijmegen wel verstand van Spina Bifida kinderen of zou iemand anders het nog beter weten? Is de ambtenaar er voor de mensen of zijn we goed genoeg om het salaris van zulke meedenkende ambtenaar te betalen.

opa zei

Zou graag die ambtenaar spreken, want elk kind mag zich op zijn nivo ontwikkelen , en als een kind aan lopen toe is laat je hem lopen en als een ander kind er aan toe is om de rolstoel zelf te verplaatsen , moet dat ook kunnen . Of heeft die ambtenaar geen dure aangepaste burostoel om te zitten. Kan ook zitten op een ouderwetse houten stoel . Gemaakt uit planken die voor hun hoofd zitten.