woensdag 11 oktober 2006

9-10 Voeten in de gips

Eerst werd er vandaag begonnen in Blixembosch. Maaike de therapeute had voor Rob een statafeltje klaargezet. Dat was echt mooi voor Rob. Helemaal ingesnoerd "staan" aan een tafel. Dit is alleen al goed voor zijn kopje, want in zijn hoofd gaat zijn ontwikkeling verder en dus wil Rob staan. Ik zal er volgende keer een foto van maken. Kan iedereen het zien.
Daarna vlug in de auto naar Nijmegen voor gips. Weer 4 man sterk keken naar zijn onderbenen. 2 Revalidatieartsen, een gipsmeester en de instrumentmaker. Van allerlei strategieen werden uitgedacht. En het was moeilijk. Uiteindelijk werd voor 2 dingen gekozen. Voor de nacht en in de buggy werd er gips over zijn schoentjes gemaakt met een stang ertussen. En omdat Rob nog steeds in de spreidbroek zit, is dit een hele lange stang geworden. Het gips is afneembaar, dus dat is wel gemakkelijk. Voor overdag tijdens het bewegen wordt een band gemaakt die spiraalvormig rond zijn benen loopt en zo zijn voeten naar buiten trekt. Moeilijk uit te leggen, maar ik maak binnenkort wel foto's, das wat duidelijker.
Dinsdag 10-10 werd er voor het eerst gezwommen. Hydrotherapie dus. Dat vond Rob prachtig. Samen met Maaike en mama in het warme zwembad. En spelenderwijs zo oefenen. En ook wat oefeningen mee voor volgende week in Frankrijk.

Geen opmerkingen: