zondag 22 oktober 2006

21-10 Rob is echt ziek

Vanmorgen had Rob 38 koorts. Nog niks aan de hand zou je zeggen, maar toch maar de dokterspost gebeld, omdat we de opdracht hebben gekregen, bij verhoging bellen i.v.m. zijn steeds terugkerende urinewegproblemen.
We moesten meteen komen. De arts keek hem na en bevestigde ons vermoeden dat het aan de urinewegen ligt. Hij belde de uroloog voor de volgende stap. De kuur trimetroprim weer van 1x daags terug naar 3x. Bij 39 weer uroloog bellen. En dus lekker even naar oma en opa in Dinther.
In de loop van de middag werd Rob toch zieker en dus snel naar huis. 38.6 even wachten nog.
Om 18 uur 39 graden koorts. Dus bellen naar uroloog. Rob moet andere medicijnen. Snel opgehaald. Dan lees je de bijsluiter. Oei! Niet geven aan kinderen jonger dan 4 jaar. Huisartsenpost weer bellen. Dokter belde even later terug. Hij zei dat er geen ander alternatief is omdat Rob op al die andere kuren niet goed heeft gereageerd. We moesten dus zelf kiezen. Ja leuk. Dat is niet leuk, want die medicijnen zijn echt heel sterk. Nou ok. Ik gaf hem die avond toch maar medicijn en besluit het de volgende morgen nogmaals te doen.
Zondag belde de uroloog zelf terug. Gelukkig is koorts gezakt. Maar nogmaals vraag gesteld of het goed is dat medicijn te geven. Ik mag het ook maar 4-5 dagen geven en absoluut niet langer. Gelukkig is koorts gezakt anders zou Rob intraveneus de antibiotica hebben gekregen. Nou maar hopen dat het vandaag goed blijft gaan.
Morgen weer naar Nijmegen. Uitslag CT.

Geen opmerkingen: